Opilec si ustlal v podchodu. Poškodil zrcátko na služebním vozidle strážníků

V podchodu na Hlavním vlakovém nádraží ve středu před polednem našli strážníci ležet značně opilého muže. K vystřízlivění byl převezen do protialkoholní záchytné stanice.

Devětatřicetiletý muž byl natolik zpitý pod obraz, že nebyl schopný se bez pomoci hlídky postavit na vlastní nohy. Protože ve svém stavu ohrožoval svůj život a zdraví, rozhodla se ho hlídka nechat převézt k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice. Zde se po příjezdu podrobil dechové zkoušce. Při ní bylo zjištěno, že muži v dechu koluje víc jak 2,5 promile alkoholu.

 

Plzeňští policisté prošetřují případ muže, který v noci poškodil vozidlo strážníků.

Před druhou hodinou ranní se tento muž vehementně boucháním na dveře domáhal vstupu na služebnu strážníků na Doubravce. Poté, co byl městskou policistkou vpuštěn dovnitř, bylo brzy jasné, že to s ním nebude lehké. Stoupala v něm agresivita, choval se roztržitě, neustále popocházel po místnosti pro veřejnost a máchal kolem rukama. Přitom s ní odmítl hovořit s tím, že se bude bavit pouze s hlídkou městské policie. Ani hlídkám, které dorazily, se nedostalo od něj zrovna moc vstřícného chování.  Po jeho sdělení, že byl napaden a bolí ho noha, byl dotázán, zda nepotřebuje záchranáře. Odpovědí jim bylo: „ Ne nechci, ale můžete si mně tam odvézt sami“.  Po dalším dotazu nakonec rozzuřeně služebnu opustil a namířil si to rovnou k zaparkovanému služebnímu vozidlu. Zpočátku šel plynule a pak se k němu rozeběhl a silou rukou prudce u něj urazil zpětné zrcátko.  S  rukama zdviženýma nahoře poté začal na hlídky pokřikovat: „Mě je to jedno, já si to zaplatím“ a posmíval se jim.  I přes výzvy strážníků se jim odmítl legitimovat. Přivolaní policisté si převzali záležitost k dalšímu šetření a převezen byl na záchytku.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz