Víkend strážníků

Z haly Centrálního autobusového nádraží odvezli v pátek strážníci dvě osoby. Jednu na policejní oddělení, neboť byla hledána republikovými policisty a druhou kvůli značné opilosti do protialkoholní záchytné stanice.

Pozornost hlídky stanice Územně strážní služby si hned ráno vysloužil v hale spící muž.  Jeho tvář odpovídala popisu ze seznamu osob hledaných PČR. Strážníci nejprve mladého muže ztotožnili. Dalším prověřováním se poté potvrdila skutečnost, že se osmnáctiletý mladík ze severního Plzeňska nachází v celostátním pátrání.  Z toho důvodu ho proto hlídka převezla na policejní oddělení, kde si ho muži zákona převzali k dalším úkonům.

V podvečer v hale strážníci nalezli značně opilého muže. Sedmatřicetiletý cizinec byl natolik opilý, že se nebyl schopen ani za pomoci hlídky postavit na vlastní nohy. Ve svém stavu vůbec nekontroloval své chování, přičemž ohrožoval svůj život a zdraví.  Strážníci ho tudíž odvezli k vystřízlivění na záchytku.

Na pobyt v Česku asi dlouho nezapomene šestapadesátiletý Brit. Místo krás města poznal také prostory plzeňské protialkoholní záchytné stanice.

V sobotu ráno se na městskou policii obrátila obsluha baru v Plzni na Koterovské, která měla problém s opilým hostem. Po příjezdu strážníci museli zákazníka provozovny probudit, neboť jim tam usnul. Z muže táhl dost alkohol a byl špinavý od zvratků.  Při jakémkoliv pokusu o samostatnou chůzi neustále padal, čímž ohrožoval bezprostředně svůj život a zdraví. K vystřízlivění byl proto odvezen na záchytku.

 

V centru města zastavili v sobotu nad ránem strážníci městské policie řidiče pod vlivem alkoholu. V jeho dechu kolovalo víc jak jedno promile. Záležitost si převzala k dalšímu šetření státní policie.

Před půl pátou ráno zastavila hlídka městské policie na Anglickém nábřeží řidiče osobního motorového vozidla Škoda. Jeho styl jízdy nasvědčoval tomu, že usedl za volant pod vlivem alkoholu. Přítomnost alkoholu brzy potvrdila nejen dechová zkouška. Devětadvacetiletý Plzeňan přiznal, že před jízdou alkohol skutečně měl. Při vystoupení z auta byla jeho chůze navíc vrávoravá. Přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu se zastavil při dechové zkoušce na hodnotě 1,22 promile. Případ byl předán k došetření státním policistům.

 

Dnes brzy ráno volala hlídka městské policie záchranáře k případu u 18. ZŠ, náměstí Odboje.

Strážníci zde našli před pátou hodinou ráno sedět na zemi staršího muže. Neměl žádné poranění, ale byl silně podchlazený. Stěžoval si, že necítí ruce a nebyl schopný chůze. Záchranáři ho prvotně na místě vyšetřili a rozhodli o převozu šestasedmdesátiletého muže k dalšímu vyšetření do nemocnice.

 

Pětadvacetiletý muž si svým chováním v pátek večer zadělal na spoustu problémů.

Hlídka si ho všimla před jedním z barů v Dřevěné ulici. Měl stažené kalhoty a bezostyšně před zraky kolemjdoucích močil na chodník a zaparkovaná auta. Když jej strážník vyzval, aby si kalhoty natáhl, začal být k tomu vulgární. Strážníky sprostě urážel.  Jeho přítelkyně s kamarádem se ho snažili uklidnit, ale marně. Muž přitom odmítal prokázat svou totožnost.

Když opilý neurvalec plivl jednomu ze strážníků do obličeje a následně se pokusil z místa utéct, hlídka zasáhla.  Za pomocí donucovacích prostředků ho zpacifikovala, skončil s želízky na rukou. I poté odmítal se strážníky spolupracovat. Kopal kolem sebe, na strážníky opakovaně plival.  Přitom se u něj střídaly návaly agrese a nálady.  K vystřízlivění byl odvezen na záchytku. Podrobit se dechové zkoušce na přítomnost hladiny alkoholu v dechu odmítl. Po vystřízlivění na záchytce se zpovídal strážníkům ze spáchaných přestupků. Za své jednání dostal pokutu.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz