Senior upadl doma na chodbě, volal o pomoc. Strážníci zajistili další hledané osoby

Jeden močil přes kalhoty na lavičku, druhý zase na dveře bytového domu. To vše před zraky strážníků.

V pátek odpoledne řešili strážníci v centru případ muže ležícího ve stavu opilosti na lavičce. Po probuzení hlídkou reagoval slovy: „Chce se mi čůrat“ a vše pak korunoval tím, že skutečně malou potřebu vykonal vsedě přes kalhoty přímo na lavičce, na které seděl.  Celou záležitost odmítl dvaapadesátiletý muž ze severního Plzeň poté vyřešit na místě, proto bude podstoupena k dořešení přestupkové komisi.

Případ druhého povedeného muže řešila hlídka při nedělní noční pochůzce v Pražské ulici, kdy její pozornosti neušel muž, který v tu chvíli močil na dveře od bytového domu.  Při kontrole neměl u sebe žádné doklady, proto byl předveden ke zjištění totožnosti na policejní oddělení. Zde se potvrdila jeho původní identita. Šestapadesátiletému muži byla za jeho jednání udělena pokuta v několika řádek stovek korun.

 

Pobyt na záchytce neminul v sobotu v noci sedmatřicetiletého muže, který je strážníkům dobře znám ze své činnosti pro časté přestupkové jednání.

Tentokráte ležel muž v parku v sadech Pětatřicátníků a pokřikoval na kolemjdoucí. Dechová zkouška, které se podrobil, prokázala u něj přítomnost 3,12 promile alkoholu v dechu.   Protože se nebyl schopný postavit na vlastní nohy a ve svém stavu ohrožoval svůj život a zdraví, rozhodla se ho hlídka nechat odvézt kolegy k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice.

 

Pracovník ostrahy hypermarketu na Rokycanské zadržel v sobotu odpoledne mladou ženu. Ta se vydala do prodejny na nákup zboží, za které ale neplatila.

V obchodě si vyhlédla dívčí šaty, které si poté schovala pod kalhoty. S takto ukrytým zbožím se vydala k pokladně, jíž poté prošla, aniž by za věc zaplatila. Pracovník ostrahy, který ji po celou dobu sledoval, ji záhy zajistil a předal strážníkům. Ti dalším prověřováním zjistili, že o její předání mají právní zájem republikoví policisté, proto ji strážníci odvezli na jejich policejní oddělení.

 

Ze seznamu osob hledaných policisty ubyla další jména osob.  Svou zásluhu na tom mají strážníci městské policie.

Prvním zadrženým byl šestadvacetiletý muž z Plzně. Pozornosti hlídky neušel při kontrole poblíž supermarketu v ulici Na Chmelnicích. Místní a osobní znalost strážníkům připomněla, že se jedná o sobu hledanou PČR. Tuto skutečnost posléze potvrdila lustrace v policejních evidencích.

Druhou osobu zadrželi strážníci ze služebny Bory, když prováděli kontrolu okolí soutoku řeky Radbuzy a Úhlavy. Pár desítek metrů od soutoku si všimli postaveného stanu, ve kterém přebývaly tři osoby. U jedné z nich se při dalším prověřování prokázalo, že je vedena v  celostátním pátrání a Okresním soudem Plzeň-město je na ni vydán příkaz k zatčení. Šlo o sedmadvacetiletého muže původem z Plzně.

Oba muži byli předáni do rukou státních policistů.

 

Strážníci městské policie vyjížděli v sobotu před polednem na adresu v Jetelové ulici, kde pracovník energetické firmy provádějící odečty zaslechl z jednoho z bytů zoufalé volání o pomoc.

Strážníci po příjezdu zjistili, že o pomoc volá senior. Nejdříve s ním navázali přes dveře hovor a po zjištění všech skutečností se rozhodli vstoupit do bytu. To se jim podařilo za pomoci technických prostředků a jakéhokoliv poškození vstupních dveří. Po vstupu dovnitř našli pána ležet na podlaze chodby.  Tam údajně upadl podle jeho slov už předchozí den, zřejmě byl i v bezvědomí. Senior nebyl schopen sám vstát, byl vysílený, dehydrovaný a pomočený.  Hlídka poskytla muži nezbytnou první pomoc a přivolala záchranáře, kteří si ho posléze převzali do své péče.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz