Na zemi ležely poškozené bankovky

V centru města ležely na zemi roztrhané bankovky, při pochůzce je našli strážníci.

Po složení se zjistilo, že poškozenými platidly jsou tisícikorunová a dvou set korunová bankovka. Na Policii ČR nebyla nahlášena jejich ztráta ani odcizení. Tudíž hlídka nalezenou hotovost odnesla do příslušného bankovního institutu, kde jim ji na pokladně vyměnili za nové bankovky. Ty pak byly strážníky předány do městských ztrát a nálezů.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Strážníci ze stanice Územně strážní služby si na své konto připsali další úspěch, kterým je zadržení celostátně hledaného muže.

V úterý v jedenáct hodin dopoledne si hlídka v Bendově ulici všimla jí povědomé tváře. Tvář patřila muži, jehož fotografii strážníci viděli figurovat v databázi hledaných osob Policií ČR. Poněvadž ale nemohl muž hlídce hodnověrně prokázat svoji totožnost, byl k jejímu zjištění předveden na policejní oddělení. Zde se domněnka o pátrání po něm potvrdila. V policejních evidencích byl čtyřiatřicetiletý muž veden jako osoba v celostátním pátrání PČR.  K dalším úkonům si ho převzali proto státní policisté.

 

Dvakrát v průběhu necelých čtyřiadvaceti hodin vyjížděli strážníci k případům klientů Linky seniorů, kteří potřebovali pomoc.

V noci z pondělí na úterý vyjeli strážníci na adresu v Brněnské ulici, kde se nacházela v bytě osmdesátiletá seniorka, která doma upadla a sama už se nedokázala zvednout ze země. Hlídka ji našla ležet v obývacím pokoji na zemi a pomohla ji posadit na postel. Po zjištění, že je vše v pořádku a paní nevyžaduje žádnou další pomoc, strážníci byt opustili.

Jinak to bylo v případě jednadevadesátileté stařenky, kam strážníci vyrazili hned chvilku po dnešní půlnoci. Seniorka stiskla tísňové tlačítko, neboť ji trápily zdravotní obtíže. Hlídce si stěžovala na bolest břicha a na problémy s dýcháním. Záchranář, který na místo poté dorazil, rozhodl o jejím převozu do zdravotnického zařízení.

 

Seniorka upadla na ulici, na pomoc jí přispěchali strážníci.  Žena skončila nakonec v péči záchranářů.

K události došlo v ranních hodinách ve Skupově ulici, kde městské policistky dohlížely u přechodů pro chodce na bezpečnost přecházejících. Paní upadla na chodníku, v tu chvíli si ji hlídka také všimla a přispěchala jí na pomoc. Žena měla po pádu viditelné zranění na nose a stěžovala si na bolest. Mimo jiné se  zmínila o onemocněních, se kterými se léčí. Do příjezdu záchranářů se o ni hlídka postarala a monitorovala její zdravotní stav.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz