Nález mobilů. Opilé osoby. Nález zvířat

Nález mobilních telefonů

Za posledních pár dní nacházeli strážníci mobilní telefony různých značek. Jen dva telefony byly nalezeny během včerejšího dne. Ráno nalezli strážníci ve schránce Bezpečné Plzně telefon značky NOKIA  RM928 černé barvy. Ve večerních hodinách tam nalezli mobilní telefon zn. iPhone A1662, který se podařilo vrátit majiteli. Oba telefony byly nalezeny ve schránce Bezpečné Plzně na CAN, Husova 60, Plzeň. O pár dní dříve nalezla poctivá nálezkyně mobilní telefon na Koterovské třídě na Slovanech. Jednalo se o mobilní telefon zn. Samsung, model GT S5300, černé barvy. Mobilní telefony, které se nevrátí zpět majiteli, budou umístěny na ÚMO3, Plzeň – oddělení ztrát a nálezů, sady Pětatřicátníků 7, Plzeň.

Kromě mobilních telefonů nalézají strážníci i další osobní věci. Například klíče, občanské průkazy, cestovní pasy, peníze, platební karty a podobně. Všechny nálezy jsou umístěny na příslušných správních úřadech.

 

Opilé osoby s pozitivním výsledkem 3,94 ‰ a 3,38 ‰ alkoholu v dechu.

V neděli kontrolovali strážníci v ulici Sladkovského ženu, ze které byl silně cítit alkohol. Jednalo se o 42letou ženu, která hlídce MP sdělila, že vypila hodně alkoholu. Žena komunikovala zmateně a byla u ní provedena dechová zkouška, s pozitivním výsledkem 3,94 ‰ alkoholu. Další osoba, která užila ve vysoké míře alkohol, byl 41 letý muž z Ukrajiny. Strážníci jej kontrolovali na Slovanské třídě. Jeho opilost byla menší než u ženy, ale i tak mu byla naměřena hodnota 3,38 ‰ alkoholu. Pro vlastní bezpečnost, velkou podnapilost a vzhledem k nepříznivému počasí, byli oba dva umístěni na PAZS, Francouzská ul. č. 4, Plzeň – Slovany.

 

Tísňová linka seniorů

Strážníci pomohli 82 leté ženě, která upadla v obývacím pokoji a již se nedokázala sama zvednout.  V úterý po půlnoci se rozezněla tísňová linka seniorů, kterou uvedla v činnost paní bydlící na  Francouzské třídě v Plzni.

Strážníci po příjezdu na místo nalezli v obývacím pokoji ženu, která nebyla sama schopna vstát. Pomohli ji uložit zpět do postele a poskytli ženě nezbytnou pomoc. Naštěstí se tento incident obešel bez zranění.

 

Nález černé kočky a psa

Dne 04. 09. 2018 v 07:00 hod. zazvonila neznámá osoba na zvonek u hlavního vchodu Útulku pro zvířata v nouzi v Daimlerově ulici. Před hlavním vchodem nalezla strážnice přepravní bednu, ve které byla umístěna kočka se vzkazem, že se jmenuje Míša, která se narodila koncem června 2014, ale že se stále počurává a to i po provedené kastraci. Strážnice se černé kočičky ujala a poznatek o nálezu a umístění zvířete v útulku předala na MMP- Odbor životního prostředí.

Do útulku byl odvezen také pes, který byl nalezen na parkovišti OC Olympia. Pes patří osobě, která byla policií odvezena na PAZS k vystřízlivění pro výtržnost. Jednalo se o křížence psa Amerického stafordšírského teriéra, stáří cca 2-3 roky.


Zdroj:

Vlčková Andrea

Metodik prevence kriminality MP Plzeň

Tel: 378036931, 777 173 201