Poslední prázdninový víkend očima strážníků

V pátek odpoledne byla hlídka městské policie vyslána na náměstí Republiky, kde ležela spící osoba na lavičce. Po probuzení strážníky se čtyřicetiletý muž začal sprostě osočovat a vydal se močit ke katedrále sv. Bartoloměje. S hlídkou odmítl přestupek řešit na místě, a proto jeho protiprávní jednání, včetně videozáznamu, bude předáno na MO Plzeň 3.

V sobotu po osmé hodině ranní vyjížděla borská hlídka na adresu Kardinála Berana, kde uvedla v činnost Tísňovou linku seniorů pětaosmdesátiletá žena. Strážníkům, kteří vstoupili do bytu, seniorka sdělila, že ji bolí celá levá končetina a potřebuje lékaře. Na místo byla přivolána Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje, která si paní převzala k dalšímu ošetření.

 

V sobotu před jedenáctou hodinou převážela hlídka městské policie značně opilého muže na záchytnou stanici. Opilec se nacházel ve Vřesinské ulici v blízkosti dětského hřiště. Dvaačtyřicetiletý muž nebyl schopen vlastní chůze, ani komunikace.

 

V sobotu krátce před půlnocí operační strážník vyslal hlídku městské policie k Baumaxu na Rokycanskou třídu, kde se ve vozovce nejistě pohyboval muž. Po příjezdu strážníků na místo, začal sedmadvacetiletý muž být značně nervózní. Následnou lustrací bylo zjištěno, že se muž nachází v požadavcích PČR. Na základě zjištěných skutečností byl převezen na Obvodní oddělení PČR, kde si jej policista převzal k dalším úkonům.

 


Zdroj:

Veronika Kuchynková
Metodik Odboru analýzy a prevence kriminality
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 931, +420 721 079 570

E-mail: kuchynkova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz