Hledaná žena se skrývala ve stanovém městečku

Žena si přivolala pomoc tlačítkem Linky seniorů, tísňový signál ze zařízení této linky přijala městská policie před půlnocí.

Po příjezdu na adresu bydliště seniorky ve Skvrňanech, našli strážníci pětaosmdesátiletou ženu sedět v ložnici na lůžku. Stěžovala si jim na zaseklou nohu v rohu postele. Hlídka jí nohu uvolnila, a protože byla v pořádku a neutrpěla žádné zranění, hlídka následně byt opustila.

 

Při kontrole stanového městečka v obvodu Skvrňany zajistila hlídka Územně strážní služby další z řady osob, kterou hledali muži zákona. Po kontrole totožnosti ji předali do rukou spravedlnosti.

Hlídka procházela a kontrolovala jednotlivé stany, když ji najednou zaujal podivný šramot ve křoví za jedním z nich. Při bližším prozkoumání místa zde strážníci objevili krčící se mladou ženu. Dalším prověřováním v policejních evidencích vyšlo najevo, že se třicetiletá žena z Domažlic nachází na seznamu osob hledaných PČR.  Hlídka po tomto zjištění přivolala na místo republikové policisty. Ti si pak dotyčnou převzali k dalšímu šetření.

 

Peněženku s větší  hotovostí a dalšími doklady, přišla v úterý dopoledne odevzdat na služebnu městské policie v Perlové ulici jednaosmdesátiletá Plzeňanka.

Seniorka postřehla peněženku na přechodu pro chodce v sadech Pětatřicátníků. Kromě hotovosti ve výši skoro 2.700 korun a dokladu totožnosti, obsahovala ještě také zákaznické karty, účtenky, vizitky a jiné.  Službu konající městská policistka nejprve ověřila u PČR, zda nález není nahlášen jako ztracený. Z obsahu nalezené peněženky bylo zřejmé, že patří šestadvacetileté ženě z Pardubicka. Z dostupných informací se podařilo poté dohledat kontakt na blízkou osobu majitelky nalezené věci.  Nedlouho poté si ji šťastná majitelka přišla vyzvednout na služebnu městské policie.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz