Psovod MP zadržel podezřelou ženu, měla okrást ležícího na ulici

Ke značně opilému muži byla v úterý po poledni vyslána hlídka ze stanice Územně strážní služby. Muž ležel na chodníku v Husově ulici, na čele měl drobnou odřeninu. Strážníky na něj upozornila jejich kolegyně asistentka prevence kriminality.

Opilý muž se strážníky nekomunikoval, jen pouze sípal. Vedle něj se našla prázdná láhev od vína, peněženka a doklad totožnosti. Na místo přijeli rovněž záchranáři, aby ho ošetřili a zjistili jeho zdravotní stav. Přivolal je náhodný kolemjdoucí. Lékař poté po vyšetření konstatoval, že osmačtyřicetiletý je schopným pro případný pobyt v protialkoholní záchytné stanici. Tam byl následně hlídkou s vozidlem uzpůsobeným pro převoz podnapilých osob také dopraven, jelikož v silně podnapilém stavu nekontroloval zcela své chování a tím ohrožoval svůj život a zdraví.

 

Psovod městské policie dnes brzy ráno zadržel pětatřicetiletou ženu, která je podezřelá z toho, že okradla ležícího muže. Případ řeší státní policie.

Po třetí hodině ráno přijal operační strážník na lince městské police telefonát ženy, která ho informovala o tom, že před jedním z plzeňských podniků leží muž. Toho měla okrást nějaká žena.  Oznamovatelka události vyčkala na místě příjezdu psovoda městské policie. Okradený mladý muž byl v tu dobu už na nohou. Zjistil, že mu chybí peněženka s doklady a platební kartou. Psovod městské policie vydal prohledávat okolí a brzy se mu zdařilo najít podezřelou ženu, která odpovídala popisu udanému oznamovatelkou. Při kontrole jí upadla igelitová taška, ze které mimo jiné vypadla i peněženka s doklady poškozeného. Celou záležitost si  převzali policisté ČR k dalšímu šetření.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz