V Krkonoších vybrali pro Nezastavitelné 26 130 korun

Návštěvníci, kteří zavítali do Pece pod Sněžkou, měli o víkendu 4. a 5. srpna možnost podpořit 21 handicapovaných z projektu Nezastavitelní. Podporu projektu na místě projevila svou účastí i bývalá basketbalová reprezentantka Ilona Burgrová. Všichni, kdo prošli nafukovací Birell bránou přispěli na sportovní pomůcky pro Nezastavitelné. Celkem tak bylo vybráno 26 130 korun.

Brána v Krkonoších je součástí projektu Nezastavitelní, který už pátým rokem pomáhá handicapovaným lidem vrátit se k oblíbenému sportu. Za každého, kdo bránou projde, přispěje Birell na konto Nezastavitelných 5 korun. Lidé tak pomáhají svým pohybem. Výtěžek jde na sportovní vybavení jako jsou upravená kola, handbiky a jiné speciální pomůcky.

Do Pece pod Sněžkou dorazili v sobotu za nádherného letního počasí i někteří účastníci projektu Nezastavitelní. Byl mezi nimi i Marián Kisel, který skončil po nehodě na vozíčku a z projektu si přeje získat handbike. Chce se totiž vrátit k závodní cyklistice.

Během uplynulých ročníků se do projektu zapojily statisíce lidí, kteří pomohli svým pohybem. Jen loni prošlo Birell bránou na různých místech v České republice více než 200 tisíc lidí, kteří pomohli Nezastavitelným získat sportovní vybavení za 1,3 milionu korun. Peníze se také dají darovat na místě u Birell brány prostřednictvím kasičky, na speciální účet Konta Bariéry nebo nákupem předmětů na e-shopu akce. Polovina ceny dárku jde na konto Nezastavitelných.

Další zastávkou Nezastavitelných bude 11. a 12.8. Birell brána na Ještědu a o týden později v Adršpachu.

www.nezastavitelni.cz


Zdroj:
www.prazdroj.cz