Slavnostní ukončení zájmového kroužku Malý strážník

Jsem „ Malým strážníkem “ si může od středy 13. června říci dvacítka dětí, která absolvovala zájmový kroužek, jež pro ně připravila v rámci projektu zaměřeného na bezpečnost a prevenci dětí, Městská policie Plzeň a Středisko volného času Radovánek.

V rámci zájmového kroužku se děti seznámily nejen s riziky, která na ně mohou venku na ulici v životě čekat a jak se s nimi vypořádat, ale také navštívily místa, kam se jen tak běžný občan nedostane.  Děti se mohly například podívat do prostor základny Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje, vyrazily také za hasiči na stanici HZS Plzeň Košutka, navštívily LZS  v Líních nebo zavítaly přímo na velitelství Městské policie Plzeň, na jejich programu nechyběla ani návštěva plzeňské Záchranné stanice živočichů.

„Jsem rád, že formou kroužků a mimoškolních aktivit seznamujeme ty nejmenší s prací městské policie a záchranných složek. Doufám, že v budoucnu se někteří z nich stanou právě strážníky a rozšíří tak řady naší městské policie,“ uvedl primátor města Martin Zrzavecký.

Slavnostní ukončení zájmového kroužku a pomyslné pasování jeho účastníků na „Malé strážníky“, se uskutečnilo ve středu odpoledne na plzeňské radnici. Poblahopřát jim přišel primátor města Plzně Martin Zrzavecký, velitel Městské policie Plzeň PhDr., Mgr. Karel Mach MSc.,MBA, ředitelka Střediska volného času Radovánek Bc. Eva Tischlerová.

Za doprovodu svých „ velkých kolegů“ si účastníci slavnostního ukončení zájmového kroužku přišli převzít absolventské listy a drobné propagační předměty.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz