Letohrádek – začíná výstava Vodní hry

Letohrádek Ostrov, pobočka Galerie umění Karlovy Vary, zahajuje v neděli 17. června výstavu “Wunsiedelské vodní hry / Wundsiedler Wasserspiele”. Projekt iniciovaný občanským fórem Wunsiedel e. V. se koná ve spolupráci Městem Ostrov a Letohrádkem Ostrov. Projektu se zúčastnili tři čeští a tři němečtí umělci.

“Vodní hry” jsou projektem zaměřeným na tématiku vody, která je zobrazena či využita prostřednictvím různých uměleckých médií – fotografie, malby, objektů, konceptuální instalace.
Za českou stranu se projektu zúčastnili Bořivoj Hořínek, Luboš Vetengl a Jan Samec, za německou stranu Jeff Beer, Matthias Bertold a Korbinian Huber.
V rámci vernisáže se uskuteční tanečně-hudební site-specific vystoupení skupiny Moving Orchestra, která připraví představení přímo na míru prostorům Letohrádku a zámeckého parku. Část výstavy proběhne ve vnitřních prostorách galerie, část v zámeckém parku.
Vernisáž začíná v 15 hodin.


 

WUNSIEDELSKÉ VODNÍ HRY /

WUNSIEDLER WASSERSPIELE

 

Pořadatel                  Galerie umění Karlovy Vary, příspěvková organizace Karlovarského kraje

 

Místo konání           Letohrádek Ostrov, pobočka karlovarské galerie, Zámecký park 226,

363 01 Ostrov

 

Vernisáž                   v neděli 17. června v 15 hodin

 

Kurátorka                Mgr. et MgA. Zdeňka Bílková

 

Termín výstavy       17. června – 30. září 2018

 

Otevírací doba        otevřeno denně mimo pondělí 10.00 – 17.00 hodin

 

Vstupné                    40,- / 20,- Kč

 

Projekt zaměřený na tématiku vody zobrazenou v různých uměleckých médiích – fotografie, malba, objekty, konceptuální instalace – iniciovaný občanským fórem Wunsiedel e. V. se koná ve spolupráci Městem Ostrov a Letohrádkem Ostrov.

V rámci vernisáže výstavy se diváci mohou těšit na impozantní tanečně-hudební site-specific vystoupení skupiny Moving Orchestra, která připraví představení přímo na míru tohoto projektu a prostorům Letohrádku a zámeckého parku. Součástí programu bude také performance Luboše Vetengla Stroj na malování.

Část výstavy proběhne ve vnitřních prostorách galerie a část bude vystavena v zámeckém parku.