Kontrola na psy ve Skvrňanech. Znečistil tramvaj

Dost opravdu nechutnou záležitost řešili strážníci městské policie, když včera před polednem nastoupili na zastávce MHD do tramvajového spoje.

Uvnitř tramvaje neušel jejich pozornosti silně znečištěný a zapáchající muž, který v tu chvíli zvracel pod sedadlo.  Strážníci v něm poznali jednačtyřicetiletého cizince, jehož několikrát řešili za přestupkové jednání.  Po poučení hovořil o tom, že vypil moc alkoholu a slíbil, že půjde dál pěšky. Záležitost s nimi ale odmítl řešit na místě, proto se jí bude nakonec zabývat přestupková komise.

 

V plzeňské městské části Skvrňany proběhla včera večer preventivní kontrola, která byla zaměřená na dodržování městské vyhlášky týkající se některých povinnosti chovatelů psů.

Hlídky městské policie se vydaly do Předních a Zadních Skvrňan společně s předními představiteli centrálního obvodu – starostou Radislavem Neubauerem, místostarostou Davidem Procházkou a předsedou Komise pro veřejný pořádek a bezpečnost RMO Plzeň 3 Radoslavem Průchou. Strážníci věnovali pozornost během kontroly tomu, zda majitelé mají své psy řádně zajištěné, zda po nich při venčení uklízí, přitom také zkontrolovali, zda je pes očipovaný a mají majitelé za ně uhrazen poplatek. Při této akci bylo zkontrolováno 21 psů. Všichni ti, kteří řádně dodrželi své povinnosti, obdrželi praktický dárek v podobě plastového zásobníku na sáčky pro psí exkrementy.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz