Proběhla preventivní akce na cyklisty. Strážníci opět sbírali opilé

Městští policisté na Slovanech kontrolovali cyklisty. Během preventivní akce se zaměřili na to, zda mají cyklisté řádně vybavena svá jízdní kola povinnou výbavou.

Tématem byla také bezpečnost cyklistů v provozu na pozemních komunikacích a vzájemné vztahy mezi cyklisty a chodci na společných stezkách. Cyklohlídka strážníků zkontrolovala v průběhu odpoledne víc jak tři desítky cyklistů. Všem byly předány informační letáky.


Stejně jako v předchozích dnech i v úterý řešili strážníci městské policie v ulicích města případy lidí, kteří to přehnali s konzumací alkoholu a kvůli stavu, kdy ohrožovali svůj život a zdraví skončili na záchytce.

Jen chvilku po desáté dopoledne hlídka městské policie zamířila z důvodu oznámení o opilém muži k restauraci na Americké. Na lavičce tu ležel namol opilý jednačtyřicetiletý cizinec. Při dechové zkoušce, které se podrobil, mu byla naměřena hladina alkoholu v dechu 3,22 promile. Při každém pokusu vstát, padal na zem. V místech, kde ho hlídka našla, mu hrozil pád do silnice.

V odpoledních hodinách se vydala hlídka do Šafaříkových sadů. Lidem procházejícím parkem se naskytl pohled na opilou obnaženou ženu ležící na lavičce.  Strážníkům je tato žena dobře známá z předchozích činností.  Odmítala s nimi hovořit a vykřikovala opět nesmyslné fráze. Ve svém stavu nebyla schopná podrobit se dechové zkoušce ke zjištění hladiny alkoholu v dechu.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz