Od dubna se v sušické nemocnici obnoví nepřetržitý provoz chirurgické ambulance

Chirurgická ambulance Nemocnice Sušice bude opět fungovat v nepřetržitém režimu bez ohledu na svátky a víkendy. Od listopadu loňského roku byla kvůli nedostatku lékařů v provozu pouze v pracovní dny do půl čtvrté odpoledne. V neděli 1. dubna zde bude mít opět službu chirurg a zdravotní sestra.

V chirurgické ambulanci sušické nemocnice bude od dubna k dispozici lékař a zdravotní sestra 24 hodin 7 dní vtýdnu. Příspěvek na personální náklady na provoz přislíbilo pokrýt město Sušice.

„Lékaři pracující na chirurgické ambulanci budou poskytovat 24 hodinovou ambulantní péči pacientům s drobnými akutními chirurgickými onemocněními jako jsou například poranění měkkých tkání, kostí, dále bolestí břicha a dalších stavů vyžadující vyšetření a ošetření chirurgem. I nadále budeme provádět převazy a ošetřovat různé kožní defekty, pečovat o pacienty se syndromem diabetické nohy. Součástí ambulance je malý zákrokový sál, kde se provádí chirurgické ošetření drobných poranění, jako je například odstranění drobných kožních defektů,“ vysvětluje MUDr. Ondřej Beneš, lékařský ředitel Nemocnice Sušice.

V rámci běžného provozu chirurgické ambulance budou lékaři zajišťovat kontroly po operacích či po předchozím ošetření, převazy ran, odstranění stehů a další neakutní výkony a vyšetření.

 

Lékařská pohotovostní služba

Pro obyvatele Sušice a přilehlého okolí bude v sušické nemocnici samozřejmě i nadále fungovat Lékařská pohotovostní služba (LPS), tzv. „pohotovost“, ve stejném rozsahu jako byli všichni zvyklí. Pohotovost je v provozu 24 hodin 7 dní v týdnu a to jak pro dětské, tak i pro dospělé pacienty. Lékaři sloužící LPS zajišťují primární ošetření nezávažných změn zdravotního stavu pacienta.

Nepřetržitě bude i nadále vprovozu komplement podpůrných služeb jako je rentgen nebo laboratorní vyšetření.

Sušická nemocnice má dlouhou historii, která sahá až do 19. století a poskytuje pacientům péči v mnoha oborech. Mezi ty hlavní patří interní oddělení, které se věnuje poskytování ambulantní a lůžkové péče v širokém spektru oboru vnitřního lékařství. Kromě všeobecné interny tu pečují o nemocné s chorobami z oblasti kardiologie, diabetologie a metabolických poruch, nefrologie a pneumologie. Vyhledávaná je endoskopická ambulance. Mezi další obory poskytované péče v sušické nemocnici dále patří gynekologie, dětská lékařská pohotovostní služba, následná péče a sociální lůžka a rehabilitace. V případě závažnějších stavů interní povahy jsou nemocní léčeni na jednotce intenzivní péče.

 


Foto: Chirurgická ambulance (zdroj: www.nemocnice-susice.cz)

 

Zdroj:

Pavel Pechoušek, tiskový mluvčí Nemocnice Sušice: pechousek@nemosgroup.cz, 733 671 784

www.nemocnice-susice.cz