Chceme čisté město. Vyhlašujeme soutěž

Již podeváté se město Karlovy Vary připojuje k ekologické kampani „Den Země“, která každoročně připadá na 22. dubna. Kampaň upozorňuje na dopady ničení životního prostředí. V rámci této kampaně se mohou dobrovolníci zapojit do úklidu vybrané lokality města a zúčastnit se fotografické soutěže „Chceme čisté město“.

Úklid veřejného prostranství

Úklidová akce je naplánována pro všechny městské čtvrti v termínu 9. – 30. dubna 2018. Město poskytne zájemcům o úklid potřebné prostředky (odpadkové pytle, rukavice) a v případě potřeby zajistí úklid odpadu po akci. Je tedy nutné nahlásit kontaktní osobu. Z důvodu koordinace úklidu se musí každý zájemce přihlásit prostřednictvím formuláře, který je ke stažení níže, případně k vyzvednutí u koordinátorky akce nebo pracovníků odboru technického. Přihlášku zájemce odevzdá nebo odešle koordinátorce Věře Sekyrové (v.sekyrova@mmkv.czdo 8. dubna 2018.

 

Fotodokumentační soutěž o finanční prémii

Součástí akce je fotografická soutěž o nejlepší úklid veřejného prostranství. Předmětem soutěže je dokumentace stavu dané lokality před a po akci. Lokalita musí být zdokumentována fotograficky s uvedením data pořízení fotografií. Z pořízených fotografií a dalšího materiálu zpracují účastníci prezentaci v libovolném formátu (PowerPoint, PDF, video, fotoalbum, nástěnné prezentace, koláže apod.) mimo SMART Notebook. Kromě obrazové dokumentace je vhodné, aby prezentace byla doprovázena vybranými fakty z akce (počet zapojených účastníků, údaje o uklizené lokalitě a průběhu akce).

Soutěž bude probíhat ve čtyřech kategoriích – mateřské školy, základní školy, střední školy, nepodnikatelské právnické osoby (neziskové organizace, občanská sdružení, společenství vlastníků bytových jednotek apod.). V každé kategorii bude rozděleno 10 tisíc korun. První místo bude honorováno 5 tisíci, druhý v pořadí získá 3 tisíce a třetí v pořadí 2 tisíce korun.

 

Termín pro odevzdání dokumentace je 11. května 2018.

Kontakty:

Koordinátorka MA21 Věra Sekyrová, odbor strategií a dotací (kancelář č. 041, budova magistrátu Moskevská 21), email: v.sekyrova@mmkv.cz, tel.: 353 151 152, 727 808 511

Lenka Kostaňuková – odbor technický (l.kostanukova@mmkv.cz, tel.: 353 151 164)

Petra Soprová – odbor technický (p.soprova@mmkv.cz, tel.: 353 151 165)

 

Chceme čisté město 2018 – přihláška

 


Zdroj:

mmkv.cz