Ples Plzeňského kraje ve filmovém stylu / 3.2.

Jubilejní patnáctý krajský ples s podtitulem filmové milénium se uskuteční v plzeňském Parkhotelu v sobotu 3. února 2018. Na plese si návštěvníci tentokrát připomenou filmy světové kinematografie přelomu milénia a představí se jim řada skvělých hostů. Vystoupí tu Pražský filmový orchestr, Ondřej Ruml, Martin Chodúr a Revival Olympic. Večerem budou provázet Petra Vraspírová a Libor Bouček.

 

Také letos je součástí programu plesu předání šeků v rámci charitativní akce při plese Plzeňského kraje. V letošním roce předá hejtman Josef Bernard za Plzeňský kraj a jeho partnery celkem 261 tisíc korun sedmi hendikepovaným osobám, osmým subjektem pak bude Základní škola speciální a Praktická škola Diakonie ČCE Merklín.

 

Pražský filmový orchestr

Několik českých symfonických orchestrů se občas dotýká svým repertoárem některých oblíbených titulů populární nebo filmové hudby. Těleso, které před jedenácti lety založil dirigent Jiří Korynta, se ovšem specializuje výhradně na interpretaci filmové či muzikálové hudby živě na pódiu. Na repertoáru má hudbu z Harryho Pottera, Pána prstenů, Indiana Jonese, Jurského parku, Star Wars, Pirátů z Karibiku, Čelistí nebo z filmů o Jamesi Bondovi. Občas dojde i na hudbu z Mission Impossible, Rockyho nebo z komedií s Luisem de Funésem. Českou filmovou hudbu zastupuje řada skladeb, v nichž hlavní roli hraje jazz a swing.

 

Martin Chodúr

Zpěvák a hudebník Martin Chodúr je vítěz historicky prvního ročníku soutěže Česko Slovensko hledá Superstar z roku 2009 a patří mezi nejvšestrannější zpěváky mladé generace. Od vítězství v Superstar se prezentuje jako zpěvák působící v žánrově zcela protichůdných repertoárových oblastech. Našel se nejen ve světě popu a rocku, ale i swingu, muzikálu, šansonu a filmových písní. Vedle talentu a muzikálnosti ho k repertoárové všestrannosti opravňuje mimořádná technická vybavenost a hlas mnohovrstevnaté barevnosti a tříoktávového rozsahu. Česká populární hudba zkrátka neměla od dob vrchol­ných výkonů Karla Gotta, Waldemara Matušky, Karla Hály a Karla Černocha zpěváka takových možností a takové­ho pěveckého citu a všestrannosti, jakým se jeví právě Martin Chodúr. V roce 2010 vydal své debutové album Let´s Celebra­te. Pop rockové skladby s rokenrolovým nádechem si napsal sám a doplnil je o cover písně Paparazzi z repertoáru americké zpěvačky Lady Gaga. Album mu pokřtili Karel Gott a Ondřej Hejma. V roce 2011 založil svou doprovodnou skupinu MACH, se kterou koncertuje dodnes.

Kromě své skupiny si Martin Chodúr zazpíval už třeba s Janáčkovou filharmonií, Big bandem Gustava Broma, Orchestrem Václava Hybše, se skupinou Pájky Pájk Martina Kumžáka a řadou dalších. Na jevišti stál spolu s Karlem Gottem, Danem Bártou, Bárou Basikovou, Janou Kirschner a mnoha dalšími zpěváky. Jako autora jej oslovují takové osobnosti, jako je Hana Zagorová či Karel Gott.

 

Ondřej Ruml

Začínal jako hráč na pětistrunné banjo v bluegrassové kapele Modrotisk a po studiu na Konzervatoři Jaroslava Ježka vystupoval s různými jazzovými a funkovými for­macemi či se swingovými bigbandy.

V roce 2009 ztvárnil hlavní roli v lyrikálu Michala Horáčka a Petra Hapky Kudykam, který uvedla Státní opera v Praze. Následovaly muzikálové role v Johance z Arku, Quasimodovi či Hamletovi. V současnosti hostuje v roli Hajného ve studiu Ypsilon ve hře Rusalka nejen podle Dvořáka. V roce 2010 vydal autorské album Proměna a v roce 2014 album Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha, které získalo Zlatou desku.

 

Revival Olympic Domažlice

V sále Conferenza bude hrát kapela, která vznikla koncem roku 2003 tak, že si dva kolegové v práci řekli, že zkusí založit kapelu. Sehnali pár kamarádů a začali zkoušet a hrát to, co je bavilo: písničky skupiny Olympic. Snad proto, že písničky Olympicu jsou nesmrtelné a všem muzikantům byly vždycky blízké, rozhodli se vypustit vlastní tvorbu a vy­stupovat pouze s tímto repertoárem.

 


Zdroj:

Eva Mertlová

Oddělení mediální komunikace a marketingu

 

Odbor Kancelář hejtmana

Krajský úřad Plzeňského kraje

Škroupova ulice 18,  306 13 Plzeň

telefon: 377 195 239

mobil: 777 353 676

e-mail: eva.mertlova@plzensky-kraj.cz

www.plzensky-kraj.cz