Strážníci řešili záležitosti opilých lidí

Několik povalujících se opilců řešili v posledních dnech strážníci v Plzni. Rekordmanem byl muž, který nadýchal téměř 4,5 promile.

 

 

Na ulici usnul opilý muž, jehož strážníci probouzeli v pátek v odpoledních hodinách v Masarykově ulici na zastávce MHD. Po probuzení se pokusil vstát, bylo velké štěstí, že tam byla hlídka, jelikož jen její zásah zabránil muži upadnout do silnice. Když strážníci dali muži dýchnout, nestačili se nad výsledkem dechové zkoušky divit, jednatřicetiletý Slovák totiž nadýchal úctyhodných 4,39 promile.  V tom stavu ohrožoval své zdraví a život, proto byl odvezen na záchytku.

Z restaurace rovnou do stejného zdravotnického zařízení zamířil v doprovodu strážníků v pátek v noci sedmačtyřicetiletý muž z Jindřichohradecka, měl to jen několik desítek kroků. Zmožený alkoholem si ustlal na podlaze v prostoru restauračního zařízení v obchodním centru na Slovanech, kde ho musela hlídka probudit. O den později navštívil protialkoholní záchytnou stanici dotyčný také. Ještě v dopoledních hodinách ho hlídka našla ležet silně opilého v restauraci na Hlavním vlakovém nádraží.

S bezmála 2,7 promile alkoholu v dechu předali následně do péče záchranářů strážníci čtyřiatřicetiletého Plzeňana.  Hlídka ho objevila ležícího na chodníku v Masarykově ulici.  Jeho zdravotní stav se začal zničehonic zhoršovat, znenadání vykazoval známky záchvatu s křečemi, proto byla na místo ihned přivolána ZZS.

V neděli rozšířila řady nocležníků protialkoholní záchytné stanice pětapadesátiletá žena. V podvečer měla ohrožovat ve stavu opilosti svůj život na konečné tramvajové linky č. 1 na Lochotíně, kde se měla potulovat v kolejišti. Když jí hlídka našla, ležela na zemi a nebyla schopná se ani sama zvednout, natož udržet se na nohou.

 

Zima byla dvěma bezdomovcům, kteří zalezli do panelového domu v Toužimské a chtěli se zde vyspat. Objevila je obyvatelka domu a zavolala na městskou policii.

 

V neděli dopoledne přijal její telefonát na lince městské policie operační strážník a na místo vyslal hlídku z terénu. Dvojice mužů ještě pospávala, a tak jí museli strážníci budit. Následným prověřováním vyšlo najevo, že se mladší z nich, třiačtyřicetiletý muž se nachází v požadavcích PČR.  Z toho důvodu byl také převezen na policejní oddělení a předán k dalšímu opatření státním policistům.

 

 

Opilá dvojice kradla v hypermarketu na Doubravce. Odcizené zboží chtěla zpeněžit, celou věc nakonec řeší státní policie.

 

Pozornosti pracovníka ostrahy neušla na prodejně pozornosti dvojice – muž a žena, kteří se pokusili odnést si z obchodu bez placení lihoviny za bezmála sedm stovek korun. Zboží sedmatřicetiletý muž ukládal do batůžku, jejž měla dvaadvacetiletá žena na zádech. Přivolaní strážníci provedli lustraci osob v policejních evidencích, z níž vyšlo najevo, že na předání muže má právní zájem státní policie. Jak muž, tak i žena se následně podrobili dechové zkoušce, jejímž výsledkem byly naměřené hodnoty 2,48 a 2,5 promile.  Celou záležitost si převzali k dalšímu šetření PČR.

Zdroj: TZ MP Plzeň