Víkend strážníků

Opilý cyklista v neděli šněroval silnici. 

Pozornosti hlídky neušel před půl devátou večer. Na neosvětleném jízdním kole projížděl Klatovskou třídou, jízdní pruh mu sotva pro jeho jízdu stačil. Když ho strážníci zastavili a z důvodu bezpečnosti ho vyzvali, aby přešel na chodník, bylo vidět, že má problém i s chůzí, vrávoral. Dechovou zkouškou mu byla následně zjištěna hladina alkoholu 2,15 promile. K dalšímu šetření bude záležitost podstoupena správnímu orgánu.

http://www.foto.oko24.info/vydano/2017_1/20170918161617_001_ls.png

 

Muž se chtěl otrávit výfukovými plyny. Naštěstí si ho všimli při obchůzce strážníci a zachránili ho.

 

K události došlo v sobotu po půl dvanácté v noci na Doubravce. Hlídka byla na obchůzce, když si všimla zaparkovaného vozu s otevřenými bočními posuvnými dveřmi. Do zadního okénka vozu byla zavedena hadice z výfuku a kabina vozu byla silně zamořena výfukovými plyny. Uvnitř auta strážníci našli muže, kterého se snažili probudit, vůbec nereagoval a téměř nedýchal. Hlídka ho okamžitě proto vytáhla z vozu ven a na místo byli přivoláni záchranáři. Po malé chvíli se začal muž probírat. Věc si převzala k došetření PČR, muž skončil v péči záchranářů.

 

Hned dvě osoby najednou museli strážníci v neděli po poledni převézt k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice.

 

Pomoc svých kolegů vybavených vozidlem pro převoz podnapilých osob potřebovali strážníci na Doubravce.  Pár minut před jednou odpoledne si museli poradit s dvojicí opilých. Muž se ženou si ustlali na chodníku v Masarykově ulici. Oba tak alkohol zmohl, že nebyli schopni zvládnout chůzi po svých.

 

Na policejní oddělení doprovodili v sobotu ráno hledaného muže. Našli ho na základě oznámení mezi domy na Klatovské.

 

Před sedmou ráno vyrážela hlídka městské policie na Klatovskou třídu. Tady měl podle oznámení mezi domy polehávat nějaký muž zanedbaného vzhledu. Po příjezdu ho hlídka našla ležet za kontejnerem na odpad. Po zjištění, že je zdravotně v pořádku, ho strážníci ztotožnili a následně prověřili v policejních evidencích, zda po něm policisté nepátrají. Ukázalo se, že je tomu tak. V evidenci PČR byl veden jako osoba hledaná v rámci Schengenského prostoru.

 

O víkendu pomáhali strážníci v rámci Tísňové linky seniorů. Na své konto si připsali dva zásahy.

 

V sobotu ráno vyjeli do Manětínské ulice, kde potřebovala jejich pomoc jednadevadesátiletá seniorka. Po vstoupení dovnitř do bytu jí hlídka našla sedět u postele v ložnici. Strážníci jí pomohli zvednout ze země, kde skončila poté, co sklouzla z postele a posadili jí zpět.  V neděli ráno pak zamířili do bytu seniora v Polední ulici. Šestašedesátiletý pán seděl po vstupu hlídky na posteli, přičemž byla nezbytná asistence, aby se dokázal postavit.

 

Zdroj: TZ MP Plzeň

LPP

Více zde: http://www.oko24.cz/news/vikend-strazniku25/