Město Plzeň má pětici nových strážníků

Pětici nových strážníků budou moci potkávat občané v ulicích města Plzně. V tomto týdnu úspěšně absolvovali zkoušku z odborné způsobilosti před komisí složené ze zástupců ministerstva vnitra a v pátek dopoledne si slavnostně převzali služební odznaky.

Při zkoušce z odborné způsobilosti museli prokázat znalost zákona o obecní policii, přestupkového zákona, trestního zákona, zákona o obcích a množství jiných právních norem.

Jako strážníci – čekatelé si prošli střeleckým výcvikem a fyzickou průpravou.  Součástí nezbytné přípravy byl rovněž kurz sebeobrany.  Dva nováčci zamíří na obvodní služebnu Městské policie Plzeň – Střed, po jednom pak posílí řady na obvodních služebnách Doubravka a Lochotín a poslední se zařadí po bok svých kolegů sloužících na Dopravní skupině.

Při slavnostním vyřazení, které se uskutečnilo v dopoledních hodinách v prostorách velitelství Městské policie Plzeň v Perlové ulici, si nováčci z rukou velitele plzeňské městské policie Karla Macha a jeho zástupce Marka Šilhana převzali slavnostně služební odznaky a osvědčení o úspěšném absolvování zkoušky z odborné způsobilosti, které je potřebné k výkonu povolání strážníka.