Ingredience:
4 kuřecí stehna, 100 g nivy, 3 lžíce vlašských ořechů (nasekaných), 1 jablko, 4 kousky anglická slanina, sůl, mletý pepř, olej (na smažení), 1 lžíce máslo
Postup:
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a odstraníme velkou horní kost.
Do vzniklého otvoru dáme dílek jablka, sýr, slaninu a ořechová jádra. Otvor uzavřeme jehlami nebo nití a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova ze všech stran. Pak podlijeme vodou a dáme dopéct v troubě předehřáté na 190 °C, kde pečeme ještě asi 30 minut.
Výpek z masa zjemníme máslem a podáváme s různými bramborovými přílohami. Například s bramborovou kaší posypanou bylinkami – pažitkou, petrželkou, medvědím česnekem, rozmarýnem apod.
Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu