Cena APLAUS

Národní ústav pro autismus – Nautis vyhlásil včera vítěze pátého ročníku ceny APLAUS. Cena je určená pro toho, kdo se angažuje v osvětě porozumění autismu, pomáhá lidem s autismem, nebo je s ním spjat jiným způsobem. Soutěž se vyhlašuje ve třech kategoriích, a to: jednotlivci (děti i dospělé), organizace a lidé s autismem.
Cenu APLAUS 2017 za organizaci roku převzala včera v Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky ředitelka Občanské sdružení ProCit, z.s. Irena Vítovcová.

 

Irena Vítovcová

 

ProCit již sedm let podporuje rodiny s dětmi s poruchou autistického spektra (PAS). Je registrovaným poskytovatelem sociálně aktivizačních služeb, pořádá kurzy plavání a cvičení ve spolupráci se ZČU Pedagogickou fakultou, katedrou TV a Plaveckým klubem Slávia VŠ Plzeň, z.s. Dále ProCit realizuje kurzy nácviků sociálních dovedností a logopedický kroužek.

 

Jako akreditovaná organizace se ProCit věnuje pedagogům a pedagogickým pracovníkům, pořádá pro ně kurzy, semináře a besedy.

 

Z výtěžku veřejné sbírky pořádá ProCit pro celé rodiny vzdělávací a sportovně – relaxační víkendové a týdenní pobyty.

 

ProCit se věnuje i benefiční a osvětové činnosti, každoročně pořádá Benefiční koncert ve Staré synagoze a v loňském roce založil tradici rodinného modrého běhu RUN for ProCit.

 

 

V sobotu 1. dubna se v Borském parku sešlo téměř 400 běžců a ku příležitosti Světového dne porozumění autismu na podporu ProCitu uběhli 2 a 5 km. Připraven byl i dětský běh a doprovodný program pro celé rodiny.

 

“Z ocenění máme obrovskou radost, vnímáme toto ocenění jako dík za sedmiletou podporu a pomoc rodinám s dětmi s autismem v Plzni a Plzeňském kraji. Pro ProCit je cena APLAUS 2017 prestižním oceněním a motivuje nás k další práci, která nás všechny v ProCitu baví” řekla Irena Vítovcová, předsedkyně, ředitelka Občanského sdružení ProCit, z.s.

 

Zdroj: TZ Občanského sdružení ProCit

LPP