Z činnosti strážníků

Netradiční úkol čekal včera na strážníky ze skupiny pro odchyt zvířat. V Plzni na Slovanech chytali zatoulaného králíka domácího.

 

Jeho nález v Částkově ulici ohlásila na městskou policii chvilku před půl pátou odpoledne jednačtyřicetiletá Plzeňanka. Ochočené zvíře strážníci odchytili pomocí podběráku. Jelikož se nezdařilo zjistit komu „ ušák“ vůbec patří, předali ho do záchranné stanice živočichů, kde se o něj postarali.

http://www.foto.oko24.info/vydano/2017_1/20180103102744_001_ls.png

 

Šťastně skončilo úterní ráno pro nezletilou školačku na Lochotíně. Matka zřejmě nebyla seznámena s okolností, že škola, kterou její dítě navštěvuje, je v tento den uzavřena a dívku vysadila jako vždy před školou.

Potulující malé dívky si brzy všimla žena spěchající do zaměstnání a oslovila ji. Nezletilou školačku poté dovedla na služebnu městské policie, kde ji předala strážníkům. Pro strážníky nastala v tu chvíli doslova mravenčí práce. Mobilní telefon malá dívka ponechala doma, na nikoho z příbuzných telefonní kontakt neznala. Číslo zapsané v žákovské knížce pro kontakt domů nikdo nezvedal, nebylo se možno dovolat. Problematické bylo od ní zjistit jakoukoliv další informaci, naštěstí se zdařilo zjistit jméno jejího staršího bratra, který už je zaměstnán. Prostřednictvím sociální sítě facebook  se ho o celé věci podařilo informovat a svoji sestru si přijel brzy vyzvednout. Do jeho příjezdu se strážníci o dítě řádně postarali.

http://www.foto.oko24.info/vydano/2017_1/20180103102933_001_ls.png

Silně podnapilou ženu odvezli v úterý odpoledne k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice z ulice Vyhlídková na Doubravce.

 

Hlídka na místo původně vyjížděla kvůli jejímu podivnému chování. Po příjezdu strážníci zjistili, že si žena ustlala na schodech, kde okolo sebe ponechal poházené oblečení. Jak se ukázalo, byla tak opilá, že nezvládala chůzi po svých, hrozilo nebezpečí jejího podchlazení, proto ji hlídka naložila do vozu pro převoz podnapilých osob a dopravila na záchytku.

 

Zdroj: TZ MP Plzeň

LPP