Ztracená andulka. Strážníci opět spolupracovali s revizory

Strážníci opět vyrazili na spolupráci s revizory.

Včerejšího dne se v době od čtvrté do osmé hodiny ranní uskutečnila další ze součinnostních akcí pracovníků přepravní kontroly Plzeňského městského dopravního podniku a. s., strážníků Městské policie Plzeň, policistů z Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a Oddělení hlídkové služby Městského ředitelství policie Plzeň, která byla cílena na dodržování přepravního řádu v prostředcích městské hromadné dopravy. Úkolem pětice členů Pořádkové jednotky Městské policie Plzeň bylo zajistit bezpečnost revizorů a také ztotožnění osob, které by cestovaly bez jízdních dokladů a dokladů totožnosti. Revizory bylo zkontrolováno 41 linkových vozů, celkem 528 cestujících, z nichž 43 udělili pokuty za jízdu bez platné jízdenky.

 

Zásahy strážníků v rámci služby tísňové linky seniorů.

Dnes si představíme další dva krásné zásahy našich hlídek, a to v souvislosti se stisknutím tísňového tlačítka, o kterém jsme si už několikrát povídali. Poprvé se tísňové tlačítko ozvalo v sobotu krátce po poledni. Strážníci ihned vyrazili na místo a našli zde na zemi 86letou seniorku, která upadla a nedokázala se sama postavit. Strážníci ženu posadili do křesla a vzhledem k jejímu zdravotní stavu byla na místo přivolána Zdravotnická záchranná služba, která si paní převzala do péče. Druhou dámou, která využila službu tísňového tlačítka, byla 75letá seniorka, která během čekání a příprav na odvoz k lékaři taktéž neudržela rovnováhu a pak se již nedokázala sama zvednout. Hlídka paní postavila, zkontrolovala její zdravotní stav, který nevyžadoval lékařské ošetření. Se seniorkou se ještě na závěr strážníci rozloučili, popřáli jí pevné zdraví a z místa odjeli.

 

Nechybí Vám opeřený kamarád?

Včera večer si naše hlídka převzala od oznamovatele odchycenou andulku, která usedla k němu na strom a nikdo se k ní nehlásil. Jednalo se o andulku vlnkovanou, zelenožluté barvy. Pokud někdo postrádá svého opeřeného člena rodiny, tak na Vás počká v Útulku pro zvířata v nouzi, Plzeň.


Zdroj:

Schliková Tereza

Web: www.mpplzen.cz