Skvrna na silnici. Přespávali v cizí chatce

Po silnici se táhla naftová skvrna.

Vyteklá nafta zkomplikovala dopravu v pátek 11. února před jedenáctou hodinou dopolední řidičům jedoucím od sadů Pětatřicátníků směrem na Bory. Výskyt rozsáhlé a nebezpečné skvrny ohlásil na linku 156 jeden z projíždějících řidičů. Operační strážníci okamžitě začali s vyhodnocováním záznamů z městského kamerového systému a zjistili, že vyteklá nafta pochází z projíždějícího kamionu. Následně zmonitorovali pohyb vozidla po trase až do ulice Borská. Na  místo vyslali hlídky, které zde poškozený kamion nalezly. O stavu vozovky operační strážníci vyrozuměli hasiče a informovali o události PČR, která ji s řidičem nákladního automobilu dořešila.

 

Strážníci zadrželi řidiče se zákazem řízení.

Plzeňští policisté se od pátku 11. února zabývají podezřením z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Třicetiletý muž usedl za volant vozu, ač to měl zakázané. V odpoledních hodinách projížděl ulicí U Velkého rybníka, kde jej zachytil radar strážníků při překročení nejvyšší povolené rychlosti v obci o víc jak 30 km/h. Hlídka řidiče zastavila a ten se hned na začátku jednání strážníkům přiznal, že řidičský průkaz nikdy nevlastnil. Lustrací bylo zjištěno, že muž má až do ledna 2028 platný zákaz spočívající v řízení všech motorových vozidel.

 

Přespávali v cizí chatce.

 V pátek ráno prováděli strážníci ze stanice Územně strážní služby běžnou hlídkovou činnost zaměřenou na kontrolu osob bez domova v okolí vodní nádrže České údolí. V Dobřanské ulici upoutaly jejich pozornost pootevřené dveře chatky a lidské hlasy, které bylo slyšet zevnitř.  Strážníci osoby vyzvali, aby vyšly ven. Uvnitř chatky přebývali dva muži a dvě ženy. Na základě dalších zjištění pojala hlídka podezření, že partička užívá chatku neoprávněně. K dalšímu šetření si celou záležitost převzali policisté ČR.

 

Poničil dveře restaurace

V noci ze soboty na neděli strážníci vyjížděli opakovaně do restaurace ve Zborovské ulici kvůli problémovému hostu. Poprvé to bylo před půlnocí, podruhé o hodinu později. Opilý muž, kterého strážníci předtím z restaurace vyprovodili, se domáhal opětovného vstupu, přestože byl obsluhou upozorněn, že podnik zavírá. Muže rozčílily obsluhou uzamčené vstupní dveře natolik, že se za použití násilí pokusil dostat dovnitř a přitom se poranil o střepy ze skleněné výplně dveří. Zraněného muže strážníci ošetřili, na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu a Policii ČR, která se případem dále zabývá.


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz