Pomoc přišla v pravou chvíli. Čtvrtek patřil zvířatům

Čtvrtek patřil zvířatům.

Dvě malá koťata nalezená v  Křimické ulici nebyla jediná zvířata, která  ve čtvrtek umístili strážníci do plzeňského útulku. Útočiště ve zvířecím zařízení našel i zakrslý králík, který pobíhal po Partyzánské ulici na Doubravce.

Seznam zatoulaných zvířat nakonec doplnila želva zelenavá. Na zahradě ji našla obyvatelka  domu v Narcisové ulici. V tomto případě zvíře strážníci převezli do pobočky AkvaTera Plzeň.

 

Strážníci  na Lince seniorů opět pomáhali.

Dvakrát během večera vyjížděli strážníci  ve středu do bytu 80leté stařenky.  Poprvé to bylo v půl sedmé. Paní uklouzla, spadla na zem a již  nezvládla vstát. Strážníkům seniorka sdělila, že není zraněná a cítí se být v pořádku.  Pomohli ji tedy  na nohy, dovedli  do pokoje a  usadili na postel. Zhruba o hodinu a půl později se do bytu vrátili. Ženě se přitížilo. Stěžovala si na bolest nohy a měla zimnici. Strážníci proto přivolali záchranáře, kteří  seniorku za jejich pomoci naložili do sanitního vozu a odvezli k vyšetření do nemocničního zařízení.

 

Pomoc přišla v pravou chvíli.

Do velmi nepříjemné situace se dostala v dopoledních hodinách starší žena. Ta cestovala  trolejbusem linkou č.10 a v něm zapomněla kabelku s osobními věcmi.  To, že ji ponechala ve voze, si uvědomila, když v zastávce vystoupila. Než stihla zareagovat, trolejbus se rozjel.  V tu chvíli nevěděla, co si počít. Naštěstí byli poblíž strážníci.  Hned jak  jim vypověděla, co ji potkalo, bez váhání nasedli do služebního auta a trolejbus dojeli. Kabelku našli  a majitelce ji vrátili.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz