Pytlák na lovu. Opilý agresivní cestující v tramvaji

Řidič měl blokaci řidičského oprávnění.

V pátek večer zastavili strážníci ze služebny  Městské policie Plzeň-Bory při výkonu hlídkové činnosti v Šumavské ulici řidiče osobního motorového vozidla Volskwagen Golf Variant. 31letý muž vjel  vozem do zákazu vjezdu. Při kontrole nepředložil řidičský průkaz a následnou lustrací strážníci v evidencích zjistili, že má muž platnou blokaci řidičského oprávnění. Policisté ČR si převzali věc k dalšímu šetření.

Pytlák na lovu ryb.

Z přestupku proti zákonu o rybářství se bude před správním orgánem zpovídat 21letý mladík z Děčína. Za vinu je mu kladeno, že v sobotu 26. června v dopoledních hodinách lovil  bez povolení a rybářského lístku ryby u řeky Mže. Před strážníky z Lochotína, kteří jej při protiprávním jednání přistihli, se pokusil schovat do křoví poblíž  řeky a ukrýt  chtěl před nimi i rybářský prut.

Lidi se zdravotními obtížemi předali záchranářům.

V pátek odpoledne volali strážníci městské policie ve dvou případech záchranáře k ošetření osob. Po poledni potřebovali pomoc  s promočenou a prochladlou 65letou ženou  v Sedláčkově ulici. Stěžovala si na  silné bolesti nohou a nemohla se zvednout z chodníku. Ve druhém případě šlo o zmateného  48letého muže v ulici K Prokopávce. Nebyl schopen vysvětlit, proč se skrývá v křoví, byl bledý, nebyl schopen souvisle se vyjádřit a měl potíže s pohybem.  Oba pacienty odvezli zdravotníci k vyšetření do nemocničních zařízení.

Opilý agresivní cestující v tramvaji.

Přestupková komise ÚMO Plzeň 1 se bude zabývat případem 35letého muže. Ten je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku a z porušení zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek. Protiprávního jednání se dopustil tím, že v dopravním prostředku veřejné dopravy  ve stavu opilosti ohrožoval  veřejný pořádek tím, že napadl řidičku, byl vulgární na cestující a celkově se choval agresivně. Přes výzvu strážníků odmítal opustit  prostor tramvaje a agresivitu stupňoval. Proto byli strážníci nuceni použít donucovací prostředky včetně pout a z tramvaje jej vyvedli. Provedená dechová zkouška prokázala u muže přítomnost 2,17 promile.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz