Agresivní opilá řádila na nádraží. Strážníci nalezli osobu v celostátním pátrání

Strážníci nalezli osobu v celostátním pátrání.

V úterý vpodvečer byl hlídkou městské policie ze stanice Územně strážní služby kontrolován na Hlavním vlakovém nádraží ČD 46letý cizinec. Z jejich místní a osobní znalosti věděli, že jej hledají policisté ČR. Strážníci si ověřili mužovu totožnost v policejních evidencích a vzápětí jim byla potvrzena informace o tom, že je veden v celostátním pátrání. Proto jej zajistili, převezli na policejní oddělení a předali k dalším úkonům.

 

Senior odešel z pečovatelského domu.

Krátce po deváté hodině večerní nalezli slovanští strážníci v Plzni v Koterovské ulici zmateného 90letého seniora, který měl podle předchozího oznámení pár minut předtím vystoupit z autobusu ze směru od Chrástu a byl „nalehko“ oblečen. Tvrdil, že jde navštívit svoji matku. Ale vzhledem k jeho věku to bylo značně nepravděpodobné, což poté stařeček sám připustil. Přitom také zmínil, že za ní odešel na návštěvu z pečovatelského domu. Strážníkům se následně podařilo telefonicky kontaktovat jeho syna, který si pro něj přijel. Do té doby se o něj strážníci řádně postarali. Aby neprochladl, usadili jej do služebního vozu a po celou dobu s ním hovořili.

 

Agresivní opilá žena řádila na vlakovém nádraží.

Pořádný rozruch způsobila v úterý večer agresivní žena před budovou vlakového nádraží.  Křičela na lidi kolem sebe a šermovala rukama. Zasahující hlídka městských policistek se od ní dočkala zprvu nadávek a výhrůžek. Nakonec musela proti ní zasáhnout. Žena, na jejímž jednání měl podíl vypitý alkohol, vůbec totiž nekontrolovala své chování, stále hlídku i přes zákonnou výzvu vulgárně urážela a nechtěla se vůbec zklidnit. Přistupovala k hlídce blíž, přičemž jedné z městských policistek plivla z blízkosti do obličeje. Hned nato bylo proti ní užito donucovacích prostředků, svedena byla na zem, a protože kladla odpor, skončila s pouty na rukou. Vulgarismy si neodpustila ani po příjezdu další hlídky. Po slovech urážky plivla ještě druhému strážníku do obličeje. Třiačtyřicetiletá žena byla vyzvána k provedení dechové zkoušky. Jejím výsledkem byla naměřená hladina alkoholu v dechu 2,09 promile. Příští její cesta vedla do protialkoholní záchytné stanice. Po vystřízlivění bude dořešena za přestupková jednání, kterých se dopustila.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz