Kradli v obchodech. Pomohli zraněnému seniorovi

Krádeže v obchodech.

Zboží se jim zachtělo, platit za něj ale ne.

Nepoctivý zákazník navštívil ve čtvrtek odpoledne prodejnu supermarketu v Gerské ulici. V regálu s potravinami si vybral pečivo a pomazánky. Ty si strčil pod oděv a odešel k pokladnám. Když došlo na placení nákupu, uhradil jen pečivo. Proto ho pracovník ostrahy, který viděl, jak si muž na prodejní ploše předtím počínal, zadržel. Nevydařená krádež v obchodě vyšla 38letého muže pěkně draze, odtamtud si ho odvedli policisté. Strážníci totiž prověřováním zjistili, že je na něj vydán příkaz k zatčení.
Kosmetických výrobků, na jejichž prodeji chtěl poté vydělat, se zachtělo 32letému muži. Pro zboží si došel vpodvečer do obchodu v Hodonínské ulici. Zvolil si dvě balení vlasových vosků a krémy Nivea. Za vybraný sortiment, který ukryl pod oděv, u pokladny samozřejmě nezaplatil. Jelikož neměl muž u sebe žádné doklady, byl strážníky předveden na policejní oddělení k ověření totožnosti. Policista strážníkům po ověření mužovi totožnosti sdělil, že na jeho předání mají právní zájem, a tak si jej převzal k dalším úkonům.

Kolemjdoucí a strážníci pomohli zraněnému seniorovi.

Seniorovi, který se po pádu zranil na hlavě, pomohli ve čtvrtek kolemjdoucí a strážníci. K události došlo v dopoledních hodinách v centru města. Hlídka městských policistek ze služebny Dopravní skupiny si všimla na náměstí Republiky žen, které muže podpíraly. Strážníci si jej od nich převzali, poskytli mu první pomoc a až do příjezdu zdravotníků se o něj postarali. Sanitním vozem byl 82letý stařeček převezen do nemocničního zařízení.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz