Cizinci lovili na Anglickém nábřeží neoprávněně ryby. Po ulici pobíhal bílý potkan

Trojice cizinců lovila neoprávněně ryby.

Chuť na úlovek si museli nechat zajít.

V sobotu pozdě odpoledne prověřovala hlídka Městské policie Plzeň-Střed oznámení o neoprávněném lovení ryb u řeky Radbuzy na Anglickém nábřeží.  Strážníkům se podařilo na místě chytit trojici cizinců. Jeden z nich právě nahazoval pytlačku do vody. Potřebné dokumenty k rybolovu nikdo z nich neměl. V igelitové tašce a dvou kbelících měli nalovené ryby. Úlovek společně rybářským náčiním strážníkům trojice dobrovolně odevzdala strážníkům a ti případ postoupí k dořešení správnímu orgánu.

 

Rušením nočního klidu vše začalo, na policejním oddělení to skončilo.

Na území ČR byli nelegálně.

Protiprávním jednáním na sebe v noci ze soboty na neděli upozornila podnapilá dvojice cizinců, která pár minut po půlnoci rušila noční klid v Karlově ulici. S nahlas puštěnou hudbou do bluethooth reproduktoru procházeli dva mladí muži ulicí, přičemž na sebe neustále pokřikovali.  Poblíž byla ale hlídka městské policie, která jejich chování okamžitě ukončila. Protože dvojice strážníkům nepředložila doklady, byla k ověření totožnosti převezena na služebnu Cizinecké policie PČR. Provedenou lustrací bylo policistou zjištěno, že oba mladí muži jsou na území ČR nelegálně, policisté si jej proto od strážníků převzali.

Krást se mu nevyplatilo.

O původu odcizeného zboží strážníkům nejprve lhal, pak se přiznal.

Krádeží v obchodě se v neděli odpoledne zabývala hlídka Městské policie Plzeň-Střed. Ostraha prodejny zadržela 32letého muže, který se pokusil pronést bez zaplacení pokladnou dvě bagety v hodnotě téměř 150 Kč.  Strážníkům zadržený muž nejprve tvrdil, že už si toto zboží dříve koupil ve vietnamské prodejně. Později ale přiznal, že se jej pokusil odcizit. Bagety strčil do tašky a prošel pokladnou.  Prověřováním bylo zjištěno, že na předání muže mají republikoví policisté zájem, a proto jej strážníci převezli na policejní oddělení.

Po ulici pobíhal bílý potkan.

V pátek vpodvečer převezli strážníci z odchytové skupiny do Záchranné stanici živočichů Plzeň v Zábělské ulici odchyceného bílého potkana. Zvíře jim předal 30letý muž, běhalo po chodníku ve Pstruhové ulici. Komu by hlodavec patřil, se nepodařilo na místě zjistit.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz