Nový Golf 8 lze již objednávat, ceny začínají od 479 900 Kč

– Nová generace bestselleru sází na digitalizaci, konektivitu a intuitivní ovládání – Čtyři nové výbavové linie s rozsáhlými možnostmi individualizace – Zpočátku jsou k dispozici čtyři motory, další verze budou následovat. – Golf 1.5 TSI 130 k s výbavou Life je k dispozici již od 548 900 Kč, vstupní verze Golf stojí 479 900 Kč

Volkswagen zahájil na českém trhu předprodej osmé generace modelu Golf. Nejúspěšnější evropský automobil lze objednávat za ceny od 479 900 Kč. Nejprogresivnější Golf všech dob nabízí již v základní verzi digitální panel přístrojů, přístup k internetovým službám, přední a zadní světlomety LED a nejmodernější asistenční systémy. Golf 8 navíc jako první Volkswagen využívá prostřednictvím komunikace Car2X kolektivní inteligence silniční dopravy a s předstihem upozorňuje řidiče na nebezpečí. V první fázi je nový Golf k dispozici se čtyřmi vyspělými motory TSI a TDI, jejichž spotřeba paliva byla snížena až o 17 procent.

VW GOLF 8
Limonengelb

Nabídka výbav pro nový Golf je zcela nová. Vstupní verze za 479 900 Kč (1.0 TSI 81 kW/110 k – k dispozici bude od února 2020) nese označení „Golf“. O stupeň výš stojí „Life“ a roli vrcholných variant přebírají výbavové linie „Style“ a „R-Line“. Paleta barev bude zpočátku složena z devíti laků – tří základních, čtyř metalických a dvou perleťových.

Základní verze „Golf“: Již výbavová linie „Golf“ disponuje v sériové výbavě centrálním zamykáním „Keyless Go“, zimním paketem s vyhříváním sedadel vpředu, kůží obšitého multifunkčního volantu a trysek ostřikovačů skla čelního okna, komunikací „Car2X“, asistentem pro jízdu v jízdním pruhu „Lane Assist“, asistentem pro detekci překážek před vozem „Front Assist“ (včetně funkcí nouzového brzdění City a rozpoznávání chodců i cyklistů), digitálním panelem přístrojů („Digital Cockpit“), informačním a zábavním systémem, systémem „App Connect“, internetovými funkcemi a službami „We Connect“ a „We Connect Plus“, telefonním rozhraním Bluetooth, dvěma vstupy USB-C vpředu, automatickou klimatizací a předními i zadními světlomety LED.

VW GOLF 8

„Life“ jako první stupeň individualizace: Již od zahájení předprodeje nabízená výbavová linie „Life“ má nad rámec výbavy verze „Golf“ sériově mimo jiné 16“ kola „Norfolk“ z lehké slitiny, třízónovou automatickou klimatizaci „Climatronic“, paket „Světla a výhled“, 12V elektrickou zásuvku v zavazadlovém prostoru, adaptivní tempomat „ACC“ se systémem „Front Assist“, dekorační osvětlení exteriéru a interiéru, hlasové ovládání, asistenta pro rozpoznávání dopravních značek, rozhraní pro indukční nabíjení chytrého telefonu, středovou loketní opěrku vpředu a vzadu (s dalšími dvěma vstupy USB a výdechy ventilační soustavy), různé chromované ozdobné prvky v interiéru, ultrazvukové parkovací senzory „ParkPilot“, automatické funkce osvětlení pro jízdu na dálnici a ve městě a řadu dalších prvků. Nový Golf Life s motorem 1.5 TSI 96 kW/130 k stojí 548 900 Kč. S motorem 1.0 TSI 81 kW/110 k, který bude k dispozici od února 2020, vyjde na 524 900 Kč.