Do 10. ročníku Dvorany slávy hejtmana Plzeňského kraje 2018 vstoupily tři osobnosti

Podesáté se dnes otevřela Dvorana slávy hejtmana Plzeňského kraje, aby do ní vstoupily další tři významné osobnosti regionu v oblasti umění a sportu.

Významný architekt a veřejně činný člověk Jan Soukup, hokejový obránce, olympijský vítěz z Nagana 1998 a asistent trenéra Jaroslav Špaček a herečka Divadla J. K. Tyla v Plzni Monika Švábová, to je trojice osobností, kterou letos uvedl hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard do jubilejního desátého ročníku pomyslné Dvorany slávy a která z rukou hejtmana převzala pamětní list a charakteristický kámen – achát.

Všichni tito lidé se narodili nebo jsou spjati s Plzeňským krajem a svojí pracovitostí, houževnatostí, profesionalitou, ale i morálními a lidskými vlastnostmi překračují jeho hranice. Do Dvorany slávy vstoupilo dosud 37 osobností.

Je mi ctí každoročně uvést do Dvorany slávy osobnosti, které dokázaly uskutečnit svůj životní sen a zároveň jsou příkladem pro ostatní, osobnosti, které nás ostatní inspirují a vždy posunují o kousek dál. Jsou to vzory nejen pro mladé, ale pro nás pro všechny,“ uvedl hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, který byl sám v roce 2015 do Dvorany slávy uveden.

Slavnostní akce se konala v malém sále Měšťanské besedy v Plzni. V programu vystoupili studenti Konzervatoře Plzeň.

 

pokračování na 2 →