Nemáte v důchodu na splácení půjčky?

Paní Marie si ve svých 55 letech vzala půjčku. Chtěla si splnit sen o rekonstrukci bytu. Dnes o 10 let později a po odchodu do důchodu ji zatěžují splátky. Naštěstí objevila Rentu z nemovitosti, která Marii vrátila klid do života.

Když se pustila do rekonstrukce svého bytu, vůbec nepochybovala, že by to finančně nezvládla. Práci měla dobrou a sil dostatek. Nová kuchyň s myčkou a zděná moderní koupelna namísto nevzhledného umakartového jádra byly jejím velkým snem. Rekonstrukci odhadla na 300 až 400 tisíc korun. Nebyla to malá investice, ale Marii stála zato. Těšila se, jak bude žít v novém, bude mít pěknou kuchyň a díky myčce ušetří spoustu času. Marie tehdy požádala o překlenovací úvěr ze stavebního spoření. Celková měsíční splátka pod 4 000 Kč jí přišla jako rozumná a snesitelná.

Po odchodu do důchodu však Marii splátky začaly velice zatěžovat. Najednou neměla příjem jako před několika lety, kdy ještě pracovala. Každý měsíc vycházela jen tak tak a její úspory na důchod se jí krátily. Začala hledat řešení.

Na internetu narazila na nový finanční produkt pro seniory Rentu z nemovitosti. Když se dočetla, že je určen pro lidi nad 60, kteří vlastní nemovitost, ale potýkají se s nedostatkem peněz, chtěla vědět víc. Zavolala do společnosti FINEMO.CZ, která Rentu z nemovitosti nabízí. Marie se rychle dozvěděla výhody a nevýhody produktu, a protože výhody převážily, rozhodla se Rentu z nemovitosti uzavřít. Líbilo se jí, že se nejen zbaví zatěžujících splátek starého dluhu, ale navíc získá další peníze k důchodu.

Zajímala se o podrobnosti, chtěla vědět, jak to celé funguje. Pochopila, že se jedná o hypotéku, která je jedinečná tím, že ji za svého života nemusí splácet. Jednoduše řečeno, Marie část hodnoty svého bytu promění v peníze. Během svého života ji splácení Renty nijak finančně zatěžovat nebude, protože ke splacení dojde teprve po její smrti po ukončení dědického řízení.

A jak celý proces uzavření Renty probíhal? Po zajištění odhadu ceny bytu zástupce společnosti připravil Marii nabídku. Marie splatila svoji starou půjčku a ještě si nechala vyplatit peníze navíc. Za část z nich si dovybavila svůj byt a zbytek si ponechala na účtu jako rezervu na horší časy.

Marie je teď spokojená. Dál vlastní svůj krásný byt, splatila starou půjčku a nemusí každý měsíc myslet na to, zda vyjde s důchodem. Renta z nemovitosti Marii vrátila klid do života.

www.rentaznemovitosti.cz