Nalezená peněženka se vrátila majiteli, fotoalbum na něj ještě čeká

Poctivá nálezkyně odevzdala na služebnu Městské policie Plzeň – Střed peněženku, kterou našla na chodníku ve Štruncových sadech. Strážníkům se podařilo kontaktovat majitele.

Peněženku našla devětapadesátiletá Plzeňanka ve večerních hodinách. Kromě dokladů totožnosti, řidičského průkazu obsahovala také platební karty, zákaznické karty, technické průkazy k vozidlům, Plzeňskou kartu, několik dokladových fotografií, drobné mince hotovost ve stravenkách ve výši 1.800 Kč. Strážníkům se podařilo prostřednictvím sociální sítě kontaktovat majitele věci a ten si jí přišel na služebnu městské policie vyzvednout. Peněženku prý údajně ztratil cestou z fotbalového utkání.

Na svého majitele čeká také nalezené fotoalbum s fotografiemi, tentokráte ale v oddělení ztrát a nálezů na ÚMO Plzeň 3. Fotoalbum předala strážníkům městské policie seniorka, jež ho našla včera na lavičce na náměstí Republiky. Nikdo, komu patřilo, nebyl poblíž. Uvnitř fotoalba je nápis „ Prázdniny 1938-39“.

 

Strážníci ze skupiny pro odchyt zvířat odchytili a předali do útulku v pondělí dva psy.

Pro zhruba tří letého křížence hlídka vyjela odpoledne do Chelčického ulice. Tady ho oznamovatelka viděla nejdříve samotného pobíhat po vozovce a poté zaběhnout do vchodových dveří jednoho z místních domů.

Večer strážníci zamířili ještě na oznámení kvůli nalezenému psu do Partyzánské ulice na Doubravce. Šestatřicetiletá žena objevila ve vedlejší Republikánské ulici zatoulané cca šesti měsíční štěně. Běhalo v ulici samotné, nikde v okolí se nenacházel jeho majitel ani průvodce.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz