Začíná tříměsíční výluka mezi Plzní a Vejprnicemi

Mezi Plzní a Vejprnicemi nepojedou od 1. března vlaky, začíná tříměsíční výluka.

 

 

Stavební práce Správy železniční dopravní cesty zastaví provoz vlaků na trati Plzeň – Domažlice. Dlouhodobá nepřetržitá výluka mezi stanicí Plzeň hlavní nádraží a Vejprnicemi začne ve čtvrtek 1. března a potrvá do 30. května. Za všechny expresy a osobní vlaky pojede náhradní autobusová doprava podle výlukových jízdních řádů.

 

„Zajistili jsme náhradní autobusovou dopravu za expresy linky Praha – Mnichov i za osobní a spěšné vlaky. Za mezinárodní expresy pojedou autobusy v úseku Rokycany / Plzeň hl.n. – Nýřany a opačně. Náhradní doprava bude v úseku Plzeň – Nýřany a zpět organizována v odlišných časových polohách a trasách a autobusy pojedou výhradně podle výlukového jízdního řádu,“ upřesňuje Vladimír Kostelný, obchodní ředitel Českých drah v Plzni. Vlaky kategorie Ex budou během výluky mimořádně stavět ve stanicích Rokycany a Nýřany pro přestup z / na autobusy náhradní dopravy.

 

Pro regionální vlaky je vydán samostatný výlukový jízdní řád. Za většinu vlaků v době výluky pojede náhradní autobusová doprava v úseku Plzeň hl.n. – Vejprnice a opačně. V úseku Plzeň hl.n. – Nýřany autobusy nahradí v pracovních dnech vlaky Os 7440, 7442, 7428 a v opačném směru vlaky Os 7441, 7443 a 7433. Za většinu vlaků pojedou dva spoje náhradní dopravy, jeden obsluhující zastávky podle pravidelného zastavení vlaku, který ale odjíždí ze stanice Plzeň hl.n. dříve než je odjezd vlaku a do Plzně naopak přijíždí později, a druhý spoj, který pojede z / do Vejprnic přímo bez obsluhy nácestných zastávek v čase původního pravidelného odjezdu vlaku.

 

 

Zastávky náhradní autobusové dopravy

  • Plzeň hl. n. – vyhrazené stanoviště v Šumavské ulici
  • Plzeň-Jižní Předměstí – zastávka MHD „Jižní Předměstí“ v Koperníkově ulici – směr Vejprnice
  • Plzeň-Jižní Předměstí – zastávka MHD „Jižní Předměstí“ v Němejcově ulici – směr Plzeň hl.n.
  • Plzeň-Skvrňany – zastávka MHD „Škoda, VII. brána“
  • Vejprnice – před staniční budovou
  • Tlučná – autobusová zastávka „Tlučná, ZŠ“
  • Nýřany – před staniční budovou

 

České dráhy se cestujícím omlouvají za možné komplikace způsobené výlukovými pracemi SŽDC. Kompletní přehled výluk a s nimi souvisejících dopravních opatření je k dispozici na www.cd.cz/omezeniprovozu.

 

Výlukové jízdní řády v PDF ke stažení zde:

Ex linky Praha – München a zpět

Plzeň – Domažlice a zpět

 

 


Zdroj:

Mgr. Radka Pistoriusová
tisková mluvčí

České dráhy, a.s., Generální ředitelství

Kancelář předsedy představenstva | Oddělení tiskové
Purkyňova 1017/22, 301 00 Plzeň
T: +420 972 522 004, M: +420 725 032 134
E: pistoriusova@gr.cd.cz,
www.cd.cz

 

Foto zdroj: www.cd.cz