Finále tenisového turnaje osobností

Jubilejní 20. ročník VIP tenisového turnaje osobností ve čtvrtek pořádala developerská společnost Sky Barrandov v Karlových Varech. Turnaj byl oficiální součástí programu Mezinárodního filmového festivalu a už tradičně přitáhl na karlovarské tenisové kurty řadu známých a úspěšných osobností, ať už ze světa sportu, kultury nebo byznysu. To ostatně potvrzuje také finálový duel, do kterého z původně osmi týmů postoupily dva, z nichž jeden byl složen okolo bývalého fotbalového reprezentanta a držitele bronzu z mistrovství Evropy 2004 Jana Kollera a vicemistra Evropy z roku 1996 Pavla Kuky. Proti nim se pak postavil tým vedený hercem Michalem Dlouhým, v jehož středu byl například hudebník, dirigent a skladatel Ota Balage.

Po dlouhém dni se nakonec v podvečerním finále z turnajového vítězství radoval tým, který z poloviny tvořili legendární čeští fotbalisté. Společně s manažerkou Czech Teamu 96 Evou Kadlecovou a předsedou představenstva Českých aerolinií Josefem Sinčákem v napínavém sportovním střetnutí porazili tým Michala Dlouhého až v tzv. super tiebreaku. „Jsem rád, že jsme tady v Karlových Varech vyhráli. Prolomil jsem tím trochu svoji finálovou smůlu, já totiž ve finále většinou prohrávám,“ ulevilo se Janu Kollerovi po napínavém finále. „Tenisu se teď hodně věnuji, i když spíše dvouhře než čtyřhře, která se hraje tady. S Pavlem Kukou už jsme spolu ale hráli, navíc jsme dvojice hodně točili,“ doplnil přes dva metry vysoký fotbalista.

Jan Koller a Pavel Kuka

 

Nesmutnili ale ani poražení finalisté. Celý den brali především jako dobrou zábavu, což svou výbornou náladou na konci turnaje potvrdil i herec Michal Dlouhý: „Jaké byly naše ambice? Asi takhle, když jsme ráno v deset hodin s Otou jednoznačně prohráli první zápas, koukali jsme na sebe nechápavě a ptali se sami sebe, co tu vlastně děláme. Já jsem tenis půl roku nehrál, byl jsem hodně pracovně vytížený. Ale nakonec se nám podařilo dostat až do finále, kde jsme jen těsně prohráli.“    

Spokojenost s turnajem neskrýval ani Bronislav Ciencala ze společnosti Sky Barrandov, která turnaj pořádala. Na kurtu se svým týmem skončil už ve čtvrtfinále, ale atmosféra celé akce i zájem hráčů o turnaj mu dělaly velkou radost: „Byl to jeden z nejlepších ročníků. Sešla se tu skvělá parta lidí, organizace byla na vysoké úrovni, zaznamenal jsem zatím jen slova chvály.  Hosté i hráči si to užili, což je vždy naším hlavním cílem.“

 

Dobrá nálada pak panovala také na závěrečném večírku, který se konal v hotelu Carlsbad Plaza a na kterém byly předány ceny vítězům a vyhlášeno celkové pořadí. Na tuto společenskou akci dorazili také další známé osobnosti, které se přes den na tenisových kurtech nepohybovali. Účast si nenechala ujít například módní návrhářka Natali Ruden, přišli také hudebník a skladatel Ondřej Soukup s manželkou Lucií Šoralovou, producent a skladatel Lešek Wronka, modelky Aneta Vignerová nebo Kateřina Průšová, která se po dlouhé době objevila ve společnosti.

 

Zdroj: TZ Sky Barrandov

LPP