Hejtman navštívil Lesní školku Berounka

Den Lesních mateřských školek se slaví 22. června. V tento den také zavítal hejtman kraje Josef Bernard do Lesní školky Berounka, která je jednou ze tří lesních školek, jež v Plzeňském kraji fungují.

 

Lesní školka Berounka sídlí v Druztové na severním Plzeňsku v sousedství přírodního parku Berounka. Děti tráví většinu dne v přírodě, v lese, na pasece, u řeky. Výuka neprobíhá v uzavřených budovách, ale venku. „Kapacita Lesní školky Berounka je 16 dětí. Některé děti k nám chodí na několik dní v týdnu, jen několik z nich je tu celých pět dnů v týdnu. Rodiče lesní školku buď kombinují s běžnou mateřskou školou, nebo pobytem doma,” vysvětluje koordinátorka Lesní školy Berounka Marie Peroutková a dodává, že lesní školka je volbou rodičů, kteří hledají alternativu k běžné školce, nemají možnost být s dětmi tak často v přírodě a jsou ochotni aktivně pomoci, když je třeba.

„Lesní školky vytváří jakousi nadstavbu nad klasickou mateřskou školkou, proto budeme uvažovat o možnostech podpory těchto zařízení ze strany kraje,”uvedl hejtman při návštěvě školky. Děti se hejtmanovi pochlubily výkresy, které během jeho návštěvy stihly namalovat a na rozloučenou mu zazpívaly písničku.

Zdroj: TZ Plzeňského kraje

LPP

Více zde: http://www.oko24.cz/news/hejtman-navstivil-lesni-skolku-berounka/