Nebe bylo plné padáků. Želva si to „štrádovala“ po chodníku na Borech

V areálu Škodalandu se v sobotu uskutečnila akce nesoucí název Nebe plné padáků. Slunečné počasí zlákalo k návštěvě akce mnoho lidí. Bylo na co se dívat.

Městská policie měla ve svém preventivním stanu připravené vědomostní testy v kategorii od nejmenších až po dospělé.  Za správné vyplnění jednoho z testů si mohli návštěvníci odnést drobnou upomínku ve formě reklamního předmětu s logem. Ti nejmenší si mohli užít odpoledne ve skákacím hradu, nebo se nechat povozit na vozítku segway.

Svou ukázku předvedli i psovodi městské policie. Služební pes Grim ukázal přítomným, jak je pro něj jednoduché vytáhnout pachatele z vozidla.

V rámci programu byly předány plakety Bohumila Kulhánka. Mezi oceněnými se objevila jména dvou strážníků Městské policie Plzeň. Plaketu uděluje městský obvod Plzeň 3. Šárka Timofijová ze stanice Územně strážní služby si odnesla ocenění za nadstandartní činnost při začlenění osoby bez domova zpět do společnosti a za záchranu napadené ženy agresivním psem. Plaketu Bohumila Kulhánka si převzal také Tomáš Petřík – velitel obvodní služebny Bory, a to za vedení jedné z největších služeben v Plzni a za řízení a organizaci řady mimořádných bezpečnostních opatření k hokejovým a fotbalovým utkáním, jakož i dalším sportovním a kulturním akcím v obvodu Bory.


Nechybí někomu želva? Strážníci městské policie jí odvezli do záchranné stanice, našla se na Borech.

Na náměstí Českých bratří si to želva v dopoledních hodinách „štrádovala“ po chodníku. Tady jí objevila čtyřiašedesátiletá Plzeňanka. Nikomu pohybujícímu se v okolí nepatřila, nikdo se k ní nehlásil. Strážníci ze skupiny pro odchyt zvířat ji odvezli proto do Záchranné stanice živočichů v Zábělské ulici, kde ji předali odpovědné pracovnici.

Napilno měli strážníci ze skupiny pro odchyt zvířat poté v odpoledních hodinách. Nejdříve vyjeli k případu zatoulaného pejska ve Skvrňanech. Nález pobíhajícího křížence stafordšírského teriéra v Lábkově ulici nahlásila městské policii pětačtyřicetiletá žena. Pes byl převezen do útulku.

Své místo v útulku našel také cca 5 letý kocourek. Hlídka ho tam odvezla poté, co jim ho předal muž, který ho nalezl údajně už v nočních hodinách uzavřeného v proutěné přepravce v Palackého ulici. Kocourkovi chyběla pravá zadní končetina, jinak nejevil žádné známky týrání.

Večer předali strážníci do péče útulku ještě další kočku. Přímo na služebnu Městské policie Plzeň – Doubravka ji donesla žena, která jí našla pobíhat v ulici Za Kaštany. Jednalo se o plemeno Sphynx.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz