Vycestujte za ajurvédou, prastarou medicínou Indů

Ajurvéda v překladu ze sanskrtu znamená vědění o životě, jedná se o systém tradiční indické medicíny. Pokud vás zajímají prastaré techniky na posílení rovnováhy těla i mysli, můžete se je naučit přímo v Indii, v zemi jogínů, pod dohledem zkušených terapeutů. Mezi turisty z Česka i zahraničí patří mezi nejoblíbenější světově známá ajurvédská centra Manaltheeram a Somatheeram, která se nacházejí na Malabarském pobřeží v Kérale, v jihozápadní Indii.

 

Zkombinujte cestovatelské zážitkys blahodárnými účinky ajurvédy

Počet Čechů, kteří se rozhodli vycestovat do Indie, se za posledních deset let skoro ztrojnásobil. Vedle lidí, kteří přijíždějí za cestovatelskými zážitky, se objevují turisté, které láká celostní medicína, a chtějí se něco naučit o svém zdraví. „Rozmanité možnosti této asijské země všeobecně podporuje i příznivá cena letenek, která se samozřejmě liší dle konkrétních oblastí, ale začíná již na 11 tisících korunách,“ podotýká Josef Trejbal z portálu Letuška.cz.

 

 

Procedury vám pomohou s hubnutím i stresem

Hledáte-li v Indii odpočinek i poznání, vypravte se do proslulých ajurvédských center Manaltheeram a Somatheeram.„Můžete zvolit standardní procedury, například omlazení a čištění těla. Nebo si vybrat z nabídky více než 40 rozdílných léčebných postupů, třeba program pro hubnutí, eliminaci revmatických problémů a kožních onemocnění či zahájit protistresový program Manášánti, což v překladu znamená klidná mysl,“ přibližuje indoložka a orientalistka Šárka Litvinováz cestovní kancelářeAsiana, která pomáháturistům z Česka cestu za ajurvédouzorganizovat.

 

Naučte se sami provádět ajurvédské procedury

Využití terapie můžete kombinovat s výukou masáží. Centra totiž organizují polední a večerní kurzy soukromé jógy nebo lekce umožňující bližší pohled na ajurvédu. Kurzy jsou vedeny pod odborným dohledem Dr. Rámana, významné autority ajurvédské medicíny. Zdravotní tým tvoří 12 lékařů a 60 terapeutů.

 

Zdroj: TZ Letuška.cz

LPP