Soutěž „Dobrota Karlovarského kraje“ zná své vítěze

03.09.2017 09:18

 

 

 

 

V letošním roce kraj historicky poprvé vyhlásil soutěž „Dobrota Karlovarského kraje“. Hodnotil v ní produkty malých a středních zemědělských a potravinářských výrobců. Celkem 18 producentů z regionu přihlásilo do soutěže 82 výrobků. Vítězové mohou od nynějška používat značku „Dobrota Karlovarského kraje“, která symbolizuje regionální kvalitu a původ surovin především z naší země. Společně s krajem akci pořádá Střední zemědělská škola Dalovice.

 

„Velmi si ceníme kvalitních zemědělských výrobků a potravin, které vznikají v našem kraji. Chceme co nejvíce zviditelnit jejich výrobce a upozornit všechny na to nejchutnější z regionu, ať už se jedná o čerstvý chléb, mléčné výrobky, med nebo čaje. Moc se těším, že budeme těmi nejlepšími produkty, které už brzy ponesou značku Dobrota Karlovarského kraje, moci obdarovat mimo jiné tuzemské a zahraniční návštěvy i další vážené hosty, aby šířili dál povědomí o našich výrobcích. Navíc budeme i v Krajských listech a dalšími způsoby lidi informovat o tom, kde si mohou naše dobroty koupit,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

http://www.foto.oko24.info/vydano/2017_1/20170903091959_001_ls.png

 

Soutěžilo se v pěti kategoriích: Masné výrobky, Mléčné výrobky, Pekařské a cukrářské výrobky, Alkoholické a nealkoholické nápoje, Ovoce, zelenina, medy a čaje v čerstvé nebo zpracované formě. Udělena byla i jedna zvláštní cena. V hodnotitelské komisi zasedli zástupci Karlovarského kraje, Krajské veterinární správy, Státní zemědělské a potravinářské inspekce a Střední zemědělské školy Dalovice. „Ocenění výrobci dostanou certifikát, který je opravňuje používat značku Dobrota Karlovarského kraje, a to na neomezeně dlouhou dobu. Podmínkou ovšem je, že se nesmí výrazně změnit charakter vítězného výrobku,“ upřesnil krajský radní Karel Jakobec.

 

Přehled oceněných výrobků – Dobrota Karlovarského kraje:

1)             Masné výrobky

1.         místo:          Vepřové maso ve vlastní šťávě -  Josef Pelant – Doupovské uzeniny

2.         místo:          Borská paštika brusinka- Statek Bor ZEOS spol. s r. o.

3.         místo:          Pršut z pečeně – Josef Pelant – Doupovské uzeniny

 

2)             Mléčné výrobky 

1.         místo:          BIO děpoltovické máslo – Farma Jiří Kubernát

2.         místo:          Jogurtový nápoj jahodový – Lukáš Kostlivý – Mlékárna Dolní Částkov

3.         místo:          Žalmanovský strakáč – Alena Králová – Farma Žalmanov

 

3)             Pekařské výrobky a cukrářské výrobky

1.         místo:          Karlovarské vřídelní kapky – Karlovarská pekárna s. r. o.

2.         místo:          Chléb pivovarský Chýše – Karlovarská pekárna s. r. o.

3.         místo:          Mrkvový koláč – Jitka Hlavsová – Galerie Cafe

 

 

4)             Alkoholické a nealkoholické nápoje

1.         místo:          Chmelonáda – Kynšperský pivovar s. r. o.

2.         místo:          Světlý ležák 12° - Pivovar PERMON s. r. o.

3.         místo:          Krušnohor světlý ležák – Rodinný pivovar Krušnohor Kraslice

 

 

5)             Ovoce, zelenina, medy a čaje v čerstvé nebo zpracované formě

1.         místo:          Olej ze semene ostropestřce mariánského – Bohemia olej s. r.o.

2.         místo:          Med květový z pomezí Doupovských hor a Slavkovského lesa – Miroslav Dimo - Včelařství M + M

3.         místo:          Medovicový med z doupovských lesů – Josef Šefčík - včelařství

 

 

Zvláštní cena:   Kolekce uzených ryb – Rybářství Mariánské lázně s. r. o.

 

 

Zdroj: TZ Krajského úřadu Karlovarského kraje

LPP


Dnes je

kalendář jmen

 Seznam 

 ZDRAVOTNÍCH

POHOTOVOSTÍ 

Plzeňský kraj

· · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Reklama

Barevná škola v zeleném údolí
Truhlařina je voňavá práce
Absolventi technických oborů se o práci bát nemusí
Jak si usteleš, tak si lehneš!
Úspěch založený na kvalitě

· · · · · · · · · · · · · · · · · ·