Raffaello-Rocher Cheesecake

Ingredience:

těsto: 250 g tmavých bebe sušenek, 125 g másla

náplň: 5 plnotučných tvarohů, 1 a 1/2 hrnečku cukru moučka, 1 vanil. cukr, citronová kůra, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, velké balení Ferrero Rocher, velké balení Raffaello

 

Postup:

Sušenky rozmixujeme a vysypeme do pečící formy. Rozehřejeme si máslo, které necháme zchladnout, aby nebylo horké. Máslo vlijeme do pečící formy k sušenkám a hmotu vmačkáme do formy.

Připravíme si mísu a dáme do ní všechny tvarohy, cukry, citronovou kůru a vejce. Dobře prošleháme. Menší půlku hmoty si přendáme do druhé misky a smícháme ji s kakaem.

Na připravený základ ze sušenek pokládáme kolem dokola vnějšího kraje kuličky Ferrero a Raffaello (střídáme ob jednu kuličku).

Tvaroh nabíráme naběračkou a naléváme na korpus, jednou světlou náplň a pak tmavou – a střídáme dokud náplň nedojde. Vytvoří se pěkný „zebra efekt“.

Pečeme na 180 stupňů asi 45 minut. Krájíme až po vychladnutí. Hotový dort můžeme ještě ozdobit dalšími kuličkami.

Můj tip: Dejte do trouby malý hrnec s vodou. Zabraňuje popraskání tvarohové náplně.

Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová