Houževnatého soupeře z Estonska pozoroval Jiří Skála

24.07.2013 00:00

Zatímco viktoriáni bojovali o postup do třetího předkola Ligy mistrů na hřišti Željezničaru Sarajevo, asistent trenéra Jiří Skála společně se sportovním manažerem Františkem Myslivečkem pozorovali možného soupeře Viktorie v Tallinu. V zápase mezi JK Nõmme Kalju – HJK Helsinki se radovalo domácí mužstvo a v příštím předkole se tak utká s týmem ze západu Čech.

„Zaměřili jsme se na oba soupeře, po druhé vstřelené brance domácích jsme se více soustředili na Kalju, jejíž hráči nakonec utkání zvládli. Poznatky o soupeři máme. Čeká nás mužstvo, které je v obranné fázi podobné Sarajevu,“ prozrazuje první informace Skála. „Věříme, že skulinky v jejich obraně nalezneme. Určité varianty máme a budeme je konzultovat s trenérem Vrbou,“ dodává. Leckoho by fotbalově ne příliš proslulá země, jako je Estonsko, sváděla k podcenění. To si ovšem asistent hlavního trenéra nepřipouští. „Soupeř je houževnatý a bude to těžké. I přesto, že v klubu působí několik cizinců, působí tým velice kompaktně,“ popisuje Skála. Divácká atmosféra by však neměla být natolik bouřlivá, jako v posledním pohárovém utkání. „V Talinu to bylo určitě poklidnější. Byl plný stadion, sešlo se pět tisíc diváků, kteří samozřejmě fandili, ale všechno se to neslo spíše v takové rodinné atmosféře,“ říká bývalý ligový hráč.

Ze zápasu spěchal plzeňský asistent k internetu, aby mohl sledovat průběh utkání své Viktorie. „Sledovali jsme zápas přes online na webu, do toho nám ještě přicházely sms s průběhem zápasu. I tak to byly velké nervy a radši bych to viděl naživo. Klobouk dolů, jak to kluci zvládli,“ hodnotí pozitivně včerejší odvetné střetnutí.

 

Mgr. Pavel Pillár
PR manažer

(MC)


Dnes je

kalendář jmen

 Seznam 

 ZDRAVOTNÍCH

POHOTOVOSTÍ 

Plzeňský kraj

· · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Reklama

Techničtí studenti a SOČ
Truhlařina je voňavá práce
Učíme žáky to, co zaměstnavatelé vyžadují
Druhý největší zpracovatel kuřecího masa
Sázka na krásu a dokonalost

· · · · · · · · · · · · · · · · · ·