Andělská očka

Ingredience:

100 g hladké mouky, 40 g cukru moučka, balíček vanil. cukru, kůra z 1 pomeranče, špetka soli, 2 žloutky, 60 g másla, rybízová nebo malinová marmeláda

 

Postup:

Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a na vločky nakrájené máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladnu hodinu odpočinout.
Z těsta vytvarujeme asi 30–40 kuliček velikosti vlašského ořechu a poklademe jimi plech vyložený pečícím papírem. Do každé kuličky vytlačíme důlek, který naplníme marmeládou.
Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu