Žlutické divadelní léto již po padesáté

Vyhlášením vítězů v Kulturním domě ve Žluticích byl v neděli 28. května odpoledne završen letošní 50. ročník západočeské oblastní přehlídky venkovských ochotnických souborů Žlutické divadelní léto pořádaný pod záštitou města Žlutice a ve spolupráci s místním ochotnickým souborem Žlutičan.

Od pátku do neděle se divákům i porotě ve složení Jaroslav Kodeš, Petra Richter Kohutová, Jana Stejskalová a tajemnice poroty Hana Šiková představilo celkem šest divadelních spolků: Kolofanti z Kolovče, Spolek divadelních ochotníků v Radnicích, Ochotnický divadelní soubor při MKZ Horšovský Týn, Dramoklam Ejpovice, Ochotnický divadelní spolek J. K. Tyla Mýto a Divadelní soubor KOZINA Hostouň.

Do postupující celostátní přehlídky Krakonošův divadelní podzim ve Vysokém nad Jizerou (od 6. do 14. října 2023) nebyl letos nominován žádný soubor. Odborná porota pouze doporučila pro účast v celostátním kole Ochotnický divadelní soubor při MKZ Horšovském Týně s představením Kníže Břetislav zvaný český Achilles.

„Poprvé se oblastní přehlídka ochotnických divadelních souborů konala v roce 1972 a u její kolébky stáli karlovarští divadelníci. Po dvouleté odmlce byla její tradice znovu obnovena loni v květnu,“ říká starostka Žlutic Helena Plitzová. „Za tu dobu se stala již neodmyslitelnou součástí společenského i kulturního dění v našem městě a věřím, že i díky ní se Žlutice zapsaly do povědomí nejen divadelníků, ale všech, kteří k nám v těchto dnech zavítají. Děkujeme proto organizátorům i účastníkům, kteří se zasloužili o skvělou atmosféru této akce.“

Představení:

 

Pátek 26. 5. 2023

Divadelní spolek KOLOFANTÍ z Kolovče

Martin Volf: Lockdown

Sobota 27. 5. 2023

Spolek divadelních ochotníků v Radnicích

Jan Skopeček: Cantervillské strašidlo aneb Strašidlo cantervillské

 

Ochotnický divadelní soubor při MKZ Horšovský Týn

Vladimír Zajíc: Kníže Břetislav zvaný český Achilles

 

DRAMOKLAM Ejpovice

Alan Ayckbourn: Aby bylo jasno…..

 

Ochotnický divadelní spolek J. K. Tyla Mýt

Norman Robbins: Hrobka s vyhlídkou

 

Neděle 28. 5. 2023

Divadelní soubor KOZINA Hostouň

 

Josef Beran: Nejlepší jsou studený

Rozborový seminář

Závěrečné vyhodnocení

 


Zdroj:

Lev Havlíček
PR aktivity
levhav@seznam.cz