Ocenění za záchranu života mladého muže

Zachránili život mladému muži, vedení městské policie strážníkům poděkovalo.

Vedení Městské policie Plzeň v čele s velitelem Petrem Nováčkem v pondělí 29. května 2023 ocenilo za záchranu života mladého muže trojici strážníků obvodní služebny Bory.

Jan Lang, Martin Machulda a Martin Sobotka to jsou jména tří hrdinných strážníků, kteří v sobotu 20. května ráno zachránili v Drážní ulici před přejetím vlakovou soupravou 19letého mladíka. Usnutí v kolejišti železniční tratě stálo mladíka málem život. Spal tak tvrdě, že se jej strážníkovi, který k němu seběhl jako první, nedařilo vzbudit. Mladíka strážníci společně doslova v minutě dvanácté odtáhli na násep do bezpečí. Slyšet už byla výstraha blížící se vlakové soupravy.

„Chtěl bych Vám obrovsky poděkovat, díky rychlému efektivnímu zásahu se Vám podařilo zachránit mladý lidský život“, ocenil práci trojice strážníků Petr Nováček, velitel Městské policie Plzeň.

 

„Otrlý“ řidič.

V sobotu v odpoledních hodinách si při běžné hlídkové činnosti v Plzni v Nepomucké ulici všimli strážníci bílého Dodge a v něm poznali za volantem sedícího řidiče, o kterém věděli, že má uložen platný zákaz řízení. Proto ho hlídka následně zastavila, ověřila zákaz řízení a přivolala Policii ČR, která si pro podezření ze spáchání trestného činu maření úředního rozhodnutí a vykázání věc převzala k šetření.

 

Na „Vyhlídce Bolevák“ rozdělal oheň.

Magistrát města Plzně, Odbor životního prostředí, oddělení lesního hospodářství prověří podezření z porušení Lesního zákona. Podezřelým z protiprávního jednání je 37letý muž. Ten v neděli v odpoledních hodinách v prostoru „Vyhlídky Bolevák“ rozdělal oheň, přestože je to zakázáno.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz