Rakvičky z cukrářských piškotů

Ingredience:

250 ml vody, 2 ks žloutku, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce vanilkového pudinku, 250 g másla, 50 g cukru, 1 dl rumu, cukrářské piškoty, hustá domácí marmeláda, kokos

 

Postup:

Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink. Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.

Než pudink vychladne, utřeme do pěny 250 g másla s cukrem, přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu, 1 dl rumu a důkladně ušleháme.

Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Tento krém se nesráží, dobře drží a je dobrý. Naplníme zdobící sáček, rozmístíme si piškoty a sáčkem vždy jeden naplníme, přidáme trošku marmelády a přiklopíme druhým piškotem. Můžeme obalit v kokosu.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu