První občánci Plzeňského kraje navštívili úřad

Také letos navštívili krajský úřad a setkali se s hejtmanem Plzeňského kraje rodiče prvních občánků Plzeňského kraje letošního roku. V rámci neformálního setkání převzali symbolický šek na 10 000 Kč a drobné dárky. Tradici setkání a předání daru má Plzeňský kraj od roku 2010.

Tradiční setkání, která přerušila pouze pandemická situace spojená s onemocněním covid-19, se dnes uskutečnilo v prostorách Krajského úřadu Plzeňského kraje. Rodiče první dívky a prvního chlapce roku 2023 se neformálně setkali s hejtmanem Rudolfem Špotákem, převzali dárky a také finanční dar v podobě symbolického šeku.

„Taková setkání jsou pro mne vždy milým zpestřením pracovních povinností. Tradici obdarování prvních občánků Plzeňského kraje udržují hejtmanky a hejtmani už čtrnáctým rokem a věřím, že tato tradice zůstane zachována. Jsem velmi rád, že jsem mohl rodičům Sofinky a Matyáše předat dárky a dozvědět se při té příležitosti i pár názorů od lidí, s nimiž bych se zřejmě jinak nesetkal,“ říká hejtman Rudolf Špoták.

První holčička Plzeňského kraje se narodila 1. 1. 2023 v 9:49 v Mulačově nemocnici v Plzni, s mírami 3 230 g a 49 cm dostala jméno Sofie. Na setkání s hejtmanem Sofie dorazila s rodiči Alenou a Jakubem Poulíčkovými.

První chlapeček Plzeňského kraje, který je zároveň úplně prvním miminkem kraje pro rok 2023, se narodil 1. 1. 2023 v 6:16 také v Mulačově nemocnici. Dostal jméno Matyáš a pyšnit se jako první dítě rodičů Kateřiny a Ondřeje Trhlíkových mohl mírami 3 450 g a 50 cm.


Zdroj:

Bc. Eva Mertlová

tisková mluvčí

www.plzensky-kraj.cz