Tipy pro kutily. Jak si vybavit malou dílnu v bytě?

Rádi kutíte a vybavujete si domov kousky vlastní tvorby, ale bydlíte v bytě s omezeným prostorem? Nemusíte se vzdávat svých projektů. I v malé dílně můžete vytvořit praktické výrobky, které zútulní váš domov. Pro úspěšné kutilství v bytě je nejdůležitější správné vybavení.

Pokud chcete vytvářet vlastní projekty i v malém bytě, je nejdůležitější správné vybavení, které nezabere moc místa a kdykoli jej snadno připravíte k práci. Začněte s kladivem, kombinovanými kleštěmi, šroubováky různých velikostí a sadou klíčů. Tyto základní nástroje by měly být k dispozici v každé domácnosti. Pokud chcete ušetřit místo, pořiďte si celou sadu nářadí v kufříku. Nezapomeňte ani na svinovací nebo skládací metr, určitě se hodí i malá vodováha.

„Nezbytným nástrojem v každé dílně je pak vrtačka s příklepem. Doporučujeme pořídit si akumulátorovou vrtačku, kterou můžete použít i tam, kde není dostupný elektrický proud. Zvažte také pořízení vrtačky, jejíž akumulátor půjde použít i k napájení dalšího nářadí, jako je například pila, bourací kladivo, kompresor a svítilna. Ušetříte tak nejen místo, ale i peníze, protože nebudete muset kupovat další akumulátory,“ doporučuje Petr Tichý, specialista sítě prodejen Hecht.

Dalším praktickým tipem pro úsporu místa je vybavit si dílnu v bytě skládacím pracovním stolem, který můžete kdykoli složit a uložit do skříně nebo za dveře, takže nezabírá zbytečně místo. Určitě je naprosto nevhodné kutit cokoli na kuchyňském stole.

Pamatujte však na to, že pokud budete pracovat s hlučným nářadím, můžete rušit sousedy, a proto byste měli dbát na dodržení nočního klidu.


Zdroj:

Šárka Lachoutová

ASPEN.PR s.r.o.
www.aspen.pr