Gulášová polévka

Ingredience:

400 g vepřového masa, 200 g brambor, 2 cibule, 1 kápie, 1 lžíce gulášového koření, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička majoránky, malý rajčatový protlak, 3 stroužky česneku, sádlo, sůl, pepř

 

Postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci rozehřejeme sádlo a opečeme cibuli dozlatova, pak přidáme maso a orestujeme všech stran. Do hrnce přidáme také protlak a promícháme. Poté zaprášíme gulášovým kořením, kmínem a necháme krátce za stálého míchání provonět. Pak zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou zhruba 30 minut.
Kápii omyjeme a nakrájíme na nudličky, brambory na kostičky. Obojí vložíme do polévky po 30 minutách dušení. Osolíme a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Nakonec do polévky prolisujeme stroužky česneku a rozemneme majoránku, dle chuti ještě osolíme či opepříme. Plotýnku vypneme a necháme ještě 10 minut prohřát.
Pokud není polévka dost hustá, vyjmeme pár brambor, rozmačkáme je vidličkou a vrátíme je zpět do polévky.

 

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu