Ingredience:
korpus: 200 g másl. sušenek, 100 g másla;
náplň: 300 ml smetany ke šlehání, 1 balíček ztužovače šlehačky, 500 g tvarohu v alobalu, moučkový cukr (dle chuti), 1 balíček vanil. cukru, 2 lžíce citronové šťávy, mochyně
Postup:
Sušenky společně s rozpuštěným máslem rozmixujeme. Vzniklou směs natlačíme na dno i okraje dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme na půl hodiny do lednice. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem do tuha a odložíme stranou. Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a pár kapkami citronové šťávy. Poté do tvarohové směsi vmícháme vyšlehanou šlehačku a náplň nalijeme na sušenkový základ, ozdobíme plody mochyně a opět dáme do lednice. Koláč podáváme vychlazený.
Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu