Sameček Andulky čeká na svého chovatele. Nález kovové palice

Ptačí tulák.

Drobného exotického opeřence, který kategorií druhu ptactva zcela nezapadal do zdejší  krajiny, zpozorovala a následně sama odchytila v sobotu odpoledne před domem ve Zborovské ulici 25letá Plzeňanka. Sameček Andulky vlnkované teď čeká na svého chovatele v plzeňském útulku pro zvířata v nouzi. Strážníkům z odchytové skupiny, kteří si „nalezence“ přijeli převzít, se totiž nepodařilo na místě zjistit, komu by patřil.

 

Alkohol  je špatný společník.

Pobytu na protialkoholní záchytné stanici se v pátek v podvečer nevyhnul 31letý cizinec. Ve stavu značné opilosti nekontroloval své chování a narušoval veřejný pořádek v centru města. Svou přítomnost ve Smetanových sadech dával hlasitě najevo, rozhazoval rukama a vrávoral. Strážníci muže podrobili dechové zkoušce s výsledkem 3,22 promile. Jelikož s mužem posilněným alkoholem vykřikujícím svá práva nebyla příliš řeč a hrozilo, že bude ve svém protiprávním jednání pokračovat, byl jeho další osud více než jasný.

 

Nález kovové palice.

Zhruba kilogramová kovová palice odložená na dělícím pásu vozovky překvapila v pátek odpoledne řidiče jedoucí po Rokycanské třídě. Ohlášený předmět strážníci sebrali a přenesli na služebnu městské policie, kde jej zadokumentovali. Majitel se může o věc přihlásit na Úřadě městského obvodu Plzeň 3, v oddělení ztrát a nálezů, kam bude odevzdána.


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz